‘Du er ikke skapt for dette!’

mars 9, 2017 Inspira AS

‘Jeg forstår ikke hva du gjør her!

Kroppen din er ikke skapt for ballett!

Hoftene dine er umulige!’

[spacer height=»20px»]

Joda, som ung ballettstudent møtte jeg mang en frustrert ballettlærer som ristet oppgitt på hodet av den  s v æ r t  så begrensede bevegeligheten i hofteleddene mine. Der idealet var 180 graders utoverrotasjon, strevde jeg innbitt med å komme meg til 90 grader… De hadde helt rett, disse russiske lærerene mine; kroppen min var virkelig ikke ballerina-materiale.

[spacer height=»20px»]

[spacer height=»20px»]

Men gjennom årene med dans så lærte jeg meg å få det beste ut av det lille jeg hadde fra naturens side. Jeg tøyde og jeg tøyde, slik at hoftene mine var så åpne som de hadde potensiale til å være. Og mange av tøyningene jeg brukte var hentet fra yogaens verden.

[spacer height=»20px»]

Fortsatt trenger hoftene mine en god dose oppmerksomhet, både de og ryggen min går fort i spenn. Da er det bare å rulle ut matta og unne seg litt egenpleie ♥  Du skal få være med på en av hofteåpner-sekvensene mine, tidligere i uka lot jeg nemlig kameraet rulle mens jeg yoget. Jeg holder ikke så lenge i hver av stillingene i denne snutten, føl deg fri til å bli lengre i hver av stillingene.

[spacer height=»20px»]

[spacer height=»20px»]

Dette er bare noen få av de mange gode øvelsene som hjelper kroppen min til å ha det bra. Det fins også mange gode stående og sittende øvelser (på stol) som kan være fine å gjøre.

[spacer height=»20px»]

Hofteåpnerprogrammet består av disse 5 øvelsene:

1  |  Halv sommerfugl med sidebøy

2  |  Sittende vridning (eeegentlig ikke en hofteåpner, men veldig god læll!)

3  |  Nåløyet

4  |  Modifisert halv lotus

5  |  Øyenstikker

[spacer height=»20px»]

….og så toppet jeg det hele med:

6  |  Dragen

7  |  Hvilende sommerfugl

8  |  Innoverrotasjon

[spacer height=»20px»]

– bare fordi det var godt. Hva syns du om øvelsene, hvilken av disse gjør godt for dine hofter?

[spacer height=»20px»]

Nå tar vi straks kveld her på Orkelbogen, både store og små er småslitne. 9-åringen er litt pjusk i formen, men alle fire syns det er stor stas å få ligge på rom sammen (uten voksne!). Sju- og niåringen i himmelsenga, elleveåringen i skuvsenga og fjortenåringen oppå hemsen; åh – det er stas ♥ Mannen har fått servert lokalt øl fra Røros og jeg har drukket opp solbærteen min, så nå vi tusler snart til sengs.

[spacer height=»20px»]

Kos deg så godt du bare kan der du er. Alt godt // Grete

[spacer height=»20px»]

[spacer height=»20px»]

– og pssst; hvis du vil vite hvorfor vi er på Orkelbogen så finner du ut det her. God torsdag!