‘Du er ikke skapt for dette!’

mars 9, 2017 Inspira AS No comments exist

‘Jeg forstår ikke hva du gjør her!

Kroppen din er ikke skapt for ballett!

Hoftene dine er umulige!’

Joda, som ung ballettstudent møtte jeg mang en frustrert ballettlærer som ristet oppgitt på hodet av den  s v æ r t  så begrensede bevegeligheten i hofteleddene mine. Der idealet var 180 graders utoverrotasjon, strevde jeg innbitt med å komme meg til 90 grader… De hadde helt rett, disse russiske lærerene mine; kroppen min var virkelig ikke ballerina-materiale.

Men gjennom årene med dans så lærte jeg meg å få det beste ut av det lille jeg hadde fra naturens side. Jeg tøyde og jeg tøyde, slik at hoftene mine var så åpne som de hadde potensiale til å være. Og mange av tøyningene jeg brukte var hentet fra yogaens verden.

Fortsatt trenger hoftene mine en god dose oppmerksomhet, både de og ryggen min går fort i spenn. Da er det bare å rulle ut matta og unne seg litt egenpleie ♥  Du skal få være med på en av hofteåpner-sekvensene mine, tidligere i uka lot jeg nemlig kameraet rulle mens jeg yoget. Jeg holder ikke så lenge i hver av stillingene i denne snutten, føl deg fri til å bli lengre i hver av stillingene.

Dette er bare noen få av de mange gode øvelsene som hjelper kroppen min til å ha det bra. Det fins også mange gode stående og sittende øvelser (på stol) som kan være fine å gjøre.

Hofteåpnerprogrammet består av disse 5 øvelsene:

1  |  Halv sommerfugl med sidebøy

2  |  Sittende vridning (eeegentlig ikke en hofteåpner, men veldig god læll!)

3  |  Nåløyet

4  |  Modifisert halv lotus

5  |  Øyenstikker

….og så toppet jeg det hele med:

6  |  Dragen

7  |  Hvilende sommerfugl

8  |  Innoverrotasjon

– bare fordi det var godt. Hva syns du om øvelsene, hvilken av disse gjør godt for dine hofter?

Nå tar vi straks kveld her på Orkelbogen, både store og små er småslitne. 9-åringen er litt pjusk i formen, men alle fire syns det er stor stas å få ligge på rom sammen (uten voksne!). Sju- og niåringen i himmelsenga, elleveåringen i skuvsenga og fjortenåringen oppå hemsen; åh – det er stas ♥ Mannen har fått servert lokalt øl fra Røros og jeg har drukket opp solbærteen min, så nå vi tusler snart til sengs.

Kos deg så godt du bare kan der du er. Alt godt // Grete

– og pssst; hvis du vil vite hvorfor vi er på Orkelbogen så finner du ut det her. God torsdag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.