24. desember 2023

Velkommen til 2024 på Inspira

Gruppetimer

Team Inspira består fra januar av Aina, Grete, Gyda, Ida, Kirsten, Linda, Ragnhild og Wibeche, vi vil ha de faste timene på timeplanen uke etter uke. I tillegg blir Barbara og Trude blir å treffe som gjesteinstruktører, og det er vi veldig takknemlige for.

Du kan se timeplanen for uke 1 her – håper du liker den! Fra og med uke 2 fyrer vi alle sylindrene, da er alle helligdager unnagjort og vi er oppe i marsjhøyde.

Så vil timeplanen i bookingsystemet se en del ryddigere ut for dere medlemmer. Grunnen til det er at alle PT-timene ikke vil stå oppført der lenger, i stedet har vi puttet inn Egentrening slik at dere kan booke plass til det inne på treningsrommene på gitte tidspunkter.

Om du har lyst til å bli medlem hos oss kan du bare å sende sms MEDLEM til 90 98 93 54 eller registrere deg i vårt bookingsystem. Vi minner om at prøvetimer for deg som vurderer å bli medlem hos oss er gratis.

Personlig trening

PT Grete fortsetter med personlig trening, dette er en del av tilbudet vårt som det er masse trøkk på – vi regner med at det fortsetter inn i januar og 2024 også.

Grete har nesten helt fulle lister, men det fins noen få luker. Hvis du er interessert i å få vite mer om personlig trening, send sms PT til 90 98 93 54 for å sette deg på venteliste, så vil Grete ta kontakt med deg.

Også PT-prøvetime er gratis, så ikke nøl med å ta kontakt med oss for å få teste ut om denne måten å trene på passer for deg uten at det koster deg noe.

Egentrening

Her på Inspira har vi to treningsrom som kan brukes til egentrening, det er inkludert i prisen både som medlem og PT-kunde.

Vi har et kondisjonsrom, der du finner tredemølle, spinningsykkel og ellipsemaskin. En stakemaskin vil også dukke opp utover våren. Så har vi også et styrkerom, der du finner ulike styrkeapparater og frivekter. Vi har smithmaskin, knebøyrack, beinpress, leg extension, kabelapparat, leg curl, rygghevapparat samt frivekter i form av både stenger + skiver og manualer.

Reglene for bruk av rommet står skrevet på døra, men det er egentlig bare å bruke sunn fornuft og tenke på sin neste – rommet skal se like fint ut når du drar som når du kom. Det betyr at du tar av vektskivene du har brukt, lukker vinder etter deg og generelt bare rydder etter deg. I samme åndedrag ber vi om at du ikke smeller og bråker med vektene.

For at det ikke skal bli trengsel ber vi om at du booker deg inn på egentrening via bookingsystemet vårt. Er du usikker på hvordan apparatene eller utstyret fungerer, bare si i fra til Grete så får du en introduksjon og noen tips til hvordan du kan bruke det.

Prisjustering

Selv om vi har opplevd en heftig prisvekst på det meste gjennom 2023 ønsker Inspira å fortsette å gjøre trening så tilgjengelig som mulig for så mange som mulig også i det nye året. Vi legger oss derfor godt under konsumprisindeksen og justerer månedsprisen med kun 10 kroner. Medlemskap vil altså koste 535 kroner i måneden fra og med januar.

Priser på personlig trening justeres i henhold til konsumprisindeks, men fortsatt vil det være sånn at det lønner seg å velge et klippekort med mange PT-timer, for å virkelig få tid til å innarbeide en god, varig treningsrutine. Timespris for den som velger å kjøpe 50 klipp er hele 20 % rimeligere enn å kjøpe en enkelttime, så det lønner seg å tenke langsiktig.

Tilbudet vårt i 2024

I året som kommer spisser vi tilbudet vårt litt, nå fokuserer vi i utgangspunktet på to ting; gruppetimer og personlig trening. Vi avvikler massasje, setter kursvirksomhet litt på pause og går ikke aktivt ut mot bedriftsmarkedet lenger. Vi har rett og slett så mye å gjøre at vi velger å gi alt vårt fokus til våre eksisterende bedriftskunder, medlemmer og PT-kunder – vi gleder oss til å gi vårt ytterste for å begeistre dem alle!

Vi er dønn klare for et nytt år med godfølelse, aktivitet, hvile og trivsel, og vi håper du blir med oss!

Velkommen til Inspira, min venn!

Alt godt // Grete

25. mai 2023

Sertifisert!

I disse dager går jeg rundt med en ekstra god følelse i kroppen, jeg har nemlig nettopp nådd et viktig mål: Jeg er nå sertifisert Rehab Trainer!

Det siste året har jeg studert ved siden av jobben ved Inspira, jeg har siden juni 2022 arbeidet meg gjennom utdanningen PT Total fra AFPT. Jeg kan nå titulere meg som personlig trener med spesialisering innen rehabilitering av muskel- og skjelettskader/tilstander, og det er jeg kjempeglad for.

Jeg har jobbet grundig og godt med fagstoffet hele veien, og har lært enormt mye. Har nerda skikkelig! Så var jeg heldig som hadde en stødig fagbakgrunn og mye arbeidserfaring fra før av, det hjalp meg masse gjennom studiene. Det var for eksempel ingen ulempe å ha det meste av latin-fagspråket på plass, så takk til mine tidligere danselærere for det. Også på dette studiet var foreleserne top notch (!), jeg er ydmyk og takknemlig for å ha fått lære av så flinke folk. Hatten av!

«Hva skal du bruke dette studiet til?» spurte en av foreleserne meg.

Det har jeg tenkt mye på. Aller mest kjenner jeg meg glad for at jeg nå har verktøy og kunnskap som kan hjelpe flere. Om det er PT-kunder, lagkameratene på fotballaget til sønnen min eller deltakere på Inspiras gruppetimer – nå er jeg enda bedre rustet til å hjelpe. Det er jeg glad for.

Jeg føler meg tryggere og mer kompetent etter dette året med utdanning. Jeg har fått bekreftet at mange grep jeg gjorde tidligere ikke var så bortevekk, men så har jeg også møtt meg selv i døra et par ganger. Kunnskap er alltid i utvikling, og det som var sant og riktig for ti år siden trenger ikke være det i dag, og det har vært utelukkende positivt å få oppdatert eget topplokk til 2023-standard. Så vil vi om ti nye år kanskje riste litt på hodet av hvordan vi håndterte ting i 2023, men sånn skal det være – vitenskap er (heldigvis) ikke statisk.

Nå ser jeg fram til å dele det jeg har lært med mine flotte kunder. Uansett om du har hatt en prolaps i ryggen, har artrose, plages med grinete akillessene eller ei vond skulder, eller du skal trene deg opp etter en korsbåndsoperasjon – kanskje jeg kan hjelpe deg?

Som personlig trener er jeg ikke helsepersonell, men i de situasjonene det er nødvendig samarbeider jeg med kundens fysioterapeut eller lege. Du kan føle deg trygg på at du blir helhetlig ivaretatt her på Inspira <3

Om du vurderer personlig trening, ta gjerne kontakt. Jeg tilbyr gratis prøvetime til alle som ønsker teste det, og det er helt uforpliktende. Om jeg tenker at du trenger hjelp fra noen andre enn meg så forteller jeg deg det, og tipser deg om hvem jeg anbefaler deg å kontakte videre.

Send bare en sms til 90 98 93 54 når som helst du, så tar vi det derfra!

Alt godt // Grete

30. desember 2022

Vi legger 2022 bak oss

Mot slutten av et år er det naturlig å kaste et blikk bakover og reflektere over året som har gått, i allefall pleier jeg å gjøre det. Når jeg betrakter 2022 i bakspeilet har det vært et år med mye. Mye aktivitet, mye innhold, mye utvikling, mye følelser.

For å dykke litt inn i det siste punktet så skal jeg jeg være ærlig på at dette året har vært et av de tøffeste for meg personlig. Det har vært en del krøll med helsa, og jeg har opplevd det som tøft å ha såpass vondt såpass lenge. En ting er at det er slitsomt i seg selv å ha smerter eller nedsatt funksjon, men for meg så har det også vært vanskelig å ikke kunne være så mye på Inspira som jeg skulle ønske. Det har vært et stort savn.

Fotokompaniet

Jeg hater å være borte fra jobb, det er virkelig ikke noe jeg gjør frivillig. Som gründer og eier er det innmari vanskelig å holde seg borte fra jobb med mindre man absolutt . Kanskje vil man litt for mye til tider.

Det handler både om at jeg kjenner på et stort ansvar for våre medlemmer og kunder, og ikke minst for Inspiras ansatte. Det handler om bedriftens økonomi, det handler om tilbudet vi klarer å levere, og – ikke minst – det handler om at jeg elsker jobben min! Det å få arbeide med bevegelse, mennesker og helse er det beste jeg vet, og jeg gleder meg til hver eneste arbeidsdag.

Men så er jeg heldigvis ikke alene på Inspira. Teamet teller nå 9 ansatte, og ære være alle disse flotte menneskene som jobber på brygga. De har båret lasset i år, og jeg er dem alle evig takknemlig! De har stilt opp som vikarer, de har kjørt mange flere timer enn de vanligvis skal og de har backet opp og virkelig tatt oppgaven som vertskap på Inspira på en utrolig fin måte. Så selv om jeg har savnet Inspira, så har jeg hele veien vært trygg på at våre medlemmer og kunder har vært i omsorgsfulle, engasjerte og profesjonelle hender i mitt fravær. Det er utrolig fine folk som jobber ved Inspira, det skal være sagt!

Teamet har vokst i år, og vi er nå mer komplett enn noen gang. Instruktørene har ulike styrker og fagfelt, noe som gjør at vi fyller ut hverandre godt. Så har mange av instruktørene i 2022 utviklet seg profesjonelt ved å delta på utdanninger og kurs, noe som gjør at nivået er betraktelig hevet.

Så har jeg vært så heldig å få lov til å utdanne meg som personlig trener i år, og jeg tror ikke jeg kan beskrive den prosessen uten å bruke et par superlativer… Det har rett og slett vært en fantastisk opplevelse, og jeg er enormt takknemlig! Jeg har nå en sertifisering som personlig trener fra Akademiet for personlig trening (AFPT), og jeg er stolt av det!

Vi som er i bransjen vet hvor mye som ligger bak en slik tittel, og jeg er takknemlig for at studiene gikk så bra som de gjorde. Det er et faglig tungt og krevende studie, ikke noe man bare surfer gjennom.

En personlig trener i 2022 er nok noe annet enn det jeg tror mange assosierer med tittelen. Mange tenker kanskje på solariumsbrune tjueåringer som er opptatt av sixpack, proteinshaker og store biceps, og som har festet seg gjennom en halvseriøs PT-utdanning på Bali. Andre tenker kanskje på en nådeløs coach som står og brøler «kom igjen!» til deg mens du peser deg gjennom en øvelse du hater og ikke har forutsetning til å få til. En person som spiser torsk og brokkoli til alle måltider og legger ut bilde av sixpacken sin på Instagram.

Vel… Realiteten er en annen. En PT i dag er først og fremst en fagperson med en solid utdanning som gjør vedkommende i stand til å tilrettelegge for aktivitet til Olga på 88, Petter på 45 og Siri på 13. Uansett om kunden har overvekt og høyt blodtrykk, bare ønsker å føle seg sterkere i hverdagen, er i opptrening etter en korsbåndsskade eller ønsker å satse som idrettsutøver så har vi kompetanse til å hjelpe.

Dagens PT-utdanninger styrker også de myke ferdighetene til en trener, slik at man lærer seg å coache ulike individer på en skreddersydd og god måte, og jeg har kost meg veldig med utdanninga. I 2022 fullførte jeg to moduler hos AFPT, og til våren begynner jeg på en tredje modul som heter Rehab trainer. Jeg gleder meg helt vilt til å dykke inn i rehabiliteringsteori og tilpasning av trening til mennesker med ulike skader eller tilstander. Det blir bra!

Så har Inspira også utviklet seg visuelt i 2022 – vi har fått ny logo!

Den er designet av Cathrine Guldvik, og vi er så fornøyde med den! Den som har fulgt Inspira ei stund ser at den er tuftet på den gamle logoen, men vi syns det var viktig å oppgradere oss visuelt for å synliggjøre en verdi som er viktig for oss – nemlig det med mangfold. Regnbuefargene i disse spirende bladene over teksten representerer mangfold, variasjon, ulikhet. Det symboliserer at hos oss er alle velkomne. Uansett legning, etnisitet, tro eller bakgrunn – vi lever etter hashtaggen #komsomduer på Inspira.

Så var det utrolig gøy å bli intervjuet av magasinet Tara i år! Enn at lille meg i Namsos kan ha noe å si om yoga som noen kan ha lyst til å lese i Norges største kvinnemagasin…. En merkelig tanke. Jeg var lenge litt småflau over å være på trykk (den som kjenner til impostor syndrome skjønner kanskje hva jeg mener), men ble til slutt enig med meg selv om å heller være litt stolt. Og veldig takknemlig.

Til slutt må jeg få med at tilbudet til Inspira har utviklet seg veldig, og i 2022 var vi så heldige å etablere massasje som en av våre tjenester. Vår pilatesinstruktør Barbara er nemlig også utdannet massasjeterapeut, og i sommer gjorde vi om mitt kontor til massasjerom. Det har blitt kjempepopulært! Og det skjønner jeg godt – jeg har selv ligget på benken til Barbara og bare ønsket at tiden skulle stoppe… Hun er svært dyktig og behagelig som massør, og jeg anbefaler deg på det varmeste å unne deg en massasjetime på nyåret. Det gjør så godt for en sliten eller stiv kropp!

Fotokompaniet

Så, alt i alt, det har vært et år med mye utvikling. Både jeg og vi i Team Inspira har vokst, lært og utviklet oss – Inspira har virkelig spiret i nye retninger dette året. Nå er vi klare for 2023! Vi gleder oss til å levere yogamagi og herlige treningsopplevelser, og vi gleder oss på atter flere samtaler, skitprat, klemmer og gode menneskemøter i året som kommer.

Det er jo dere som er en del av Inspira som gjør denne plassen magisk. Takk for det! Og takk for året som har gått <3

Fotokompaniet

Nyttårshilsen fra Grete

14. desember 2022

Justering

Fra 1. januar justeres medlemsprisen ved Inspira 15 kroner opp pr måned.

Ifølge konsumprisindeksen skulle vi ha justert opp prisen betraktelig for å henge med på prisutviklingen i resten av samfunnet (faktisk drøyt det tredobbelte av hva vi nå gjør), men vi velger en nøktern justering og går altså bare fra kr 510 pr måned til kr 525 pr måned.


Alt godt // Grete

26. november 2022

Ellemelledegfortelle

Man kan like eller ikke like sosiale medier, men at det er en viktig del av livene våre – både som privatpersoner, organisasjoner og bedrifter – er det ingen tvil om. Mye av kommunikasjonen vår skjer over disse flatene.

Jeg har siden jeg startet Inspira i 2014 kommunisert med de fine medlemmene våre og verden forøvrig via Facebook og Instagram. Man kan se Inspiras reise gjennom disse åtte årene ved å scrolle seg gjennom disse sidene, og jeg er takknemlig for å ha denne historien lett tilgjengelig, og for muligheten til å kommunisere med dere alle ❤️🧡💛💚💙💜🤍

En gründerkollega av meg fikk helt ufortjent det digitale teppet revet vekk under føttene sine i høst, da Facebook plutselig slettet henne. Hun hadde ikke gjort noe som helst galt, men noen med dårlige intensjoner på den andre siden av kloden la inn skadelig innhold på hennes side, og som respons på det slettet Facebook hennes personlige profil og hennes bedriftsside.

Det kunne vært meg, det kunne vært deg, men denne gangen var det Monika ved Ellemelle som mistet sin Facebook-profil. Etter alle årene forsvant alt med et knips, hele historikken hennes var borte – og det samme var alle følgerne til Ellemelle. Fra over 4000 til 0.

Sånt betyr noe for oss som driver bedrifter.

Monika er i gang med å stable alt på beina igjen (og det kommer hun til å klare), men som gründerkollega vil jeg gjerne bidra med det lille jeg kan bidra med. Så i dag deler jeg link til siden til Ellemelle, og så oppfordrer jeg alle interesserte om å like og følge siden – alt du trenger å gjøre er å trykke på Ellemelle ✨️💯

For oss som sitter som gründere betyr noe så enkelt som et likerklikk, en deling eller en kommentar utrolig mye, det vet jeg alt om selv. Det settes pris på!

Det gjør en forskjell. 

Så takk te dæ 🙏


Alt godt til deg og dine,
Grete