Klar, ferdig – gå!

august 13, 2021 Grete Lian

Yes, nå er endelig høsten her, og jeg gleder meg stort til å fortelle dere hvordan de neste månedene blir på Inspira! Det har vært (og er fortsatt) spesielle tider for oss alle, og jeg kan vel innrømme at det å være treningssentereier kanskje ikke er det beste for verken blodtrykk eller nattesøvn.

Det har vært tøft, helt enkelt.

Inspira har mistet mange kunder og oppdrag gjennom pandemien, men NÅ – nå er vi klare for en ny høst der vi håper at vi smått om senn kan få tilbake den gode, gamle, trygge stemningen på brygga. Vi har brettet opp ermene og er klare for å jobbe oss oppover igjen. Jeg gleder meg som en unge!

Aller først vil jeg fortelle de flotte instruktørene våre

Teamet er nå ei blanding av erfarne instruktører som har vært med ei stund og helt nye, duggfriske instruktører. La oss starte med de nye: Det er med stor, stor glede (og en liten dose ærefrykt) at jeg kan dele med dere at Kirsten Roll Steen nå blir å treffe på Inspira!

Foto Ina Skjefte

Jeg innrømmer at jeg nesten er litt starstruck (enn at hun sa ja?!), for dette er ei dame med enorm kunnskap og erfaring og – ikke minst – den mest fantastiske energien. Dette er mennesket som inspirerte meg til å satse på et liv innen dans, uten henne kunne jeg fort havnet på en annen hylle. Kirsten jobber som danselærer ved Olav Duun videregående skole, og er med sine to mastergrader heftig overkvalifisert… Men gud som vi skal kose oss med timene hennes!

Kirsten skal kjøre ei time vi har kalt Dynamisk Styrke, med første økt torsdag 26. august – gå inn i bookingsystemet og les litt om timen. Anbefales varmt!

Så er det med stor glede at jeg kan fortelle at Trude Bruun-Olsen gjør comeback på Inspira!

Trude har vært savnet av mange (meg selv inkludert). Gjennom pandemien har hun ikke kjørt timer, men nå blir hun å dukke opp på timeplanen med jevne mellomrom, og det er jeg veldig, veldig glad for. Alltid når det blir snakk om Trudes timer så lager kundene en “Ååh, Trude..!”-lyd. Eller som ei sa det så fint “Når jeg er med på yoga med Trude føles det som om Inspira er hjemme i stua hennes, det er så trygt, behagelig og avslappa”.

Trude har en lun, god energi som gjør at man trives i hennes selskap. Hun er utdannet sykepleier og har sin yogalærerutdanning innen medisinsk yoga, men på Inspira skal hun få velge fritt fra den rikholdige yogabagasjen sin og vi har derfor valgt å kalle timen hennes Rolig Yoga. Bare å glede seg.

En annen dame jeg er veldig takknemlig med å få inn i Inspira-teamet er Aina Tetlien Sellæg.

Jeg har lenge ønsket meg flere yogalærere som kan undervise i rolig, myk og snill yoga, og nå er jeg veldig begeistra for at Aina blir den som nå kommer inn som ny lærer. Aina tar sin utdanning innen Yin Yoga, og skal få gå i læra til selveste Magdalena Mecweld (et kjent navn for yin-yoginis).

Aina skal få litt tid til å få på plass utdannelsen nå på tidlighøsten, men veldig snart dukker hun opp på timeplanen med Yin Yoga – det blir utrolig fint både for medlemmene og meg (gjett om jeg gleder meg til å være med som elev på yin-time!). Veldig, veldig takknemlig for å ha med Aina på laget.

Så kommer vår kjære mama-to-be Linda Hinett å fortsette med sine timer så lenge formen og lysten er der. Med en liten spire i magen kan man jo ikke planlegge for langt fram i tid, men Linda blir å treffe på Inspira ei stund til.

Foto Ina Skjefte

Linda er sertifisert yogalærer (eller River Guide, som de kaller det) fra Global Yoga. På Inspira kjører hun en time som heter Enkel Vinyasa, og har du ikke prøvd den ennå anbefales den virkelig! Nydelig, enkel, klassisk flytyoga – selv er jeg elev på Lindas timer så ofte jeg kan.

Heldigvis fortsetter også Ragnhild Øien Rygh (også kalt SuperRagnhild) med sine timer på Inspira – hipphurra for det!

Foto Ina Skjefte

Ragnhild skal ha hele tre timer i uka; både Puls & Styrke (hennes evig populære signatur-time), Soma Move og Basisball. Det er tre ganske spreke, aktive timer det er snakk om, spesielt Puls & Styrke og Basisball er for deg som liker å ta deg ut på trening. Soma Move blir litt mykere i kantene, på den timen får du pustet og myket opp godt. Selv elsker jeg å være med på Ragnhilds timer, hun er energisk, tydelig og trivelig, og gir meg alltid lyst til å gi jernet – med et smil om munnen!

Så er jeg overlykkelig over at vår kjære kuledronning Ann Karin Amdal endelig er tilbake!

Foto Ina Skjefte

Denne lille, tøffe energibunten har hatt et trøblete år helsemessig (med prolaps, beinbrudd, betennelser og fandens oldemor) men i september er hun endelig tilbake! Og jeg tror jeg trygt kan si at hun selv nok gleder seg mest av alle – Ann Karin lever og ånder for trening, og sprudler i rollen som treningsinstruktør. Hun er sertifisert som kettlebell-coach, og er rivende dyktig med kulene.

Ikke la deg avskrekke av timen Kettlebells handler om å flytte på store kuler av stål, dette fikser du! Vi har kettlebells helt ned i 4 kg, så dette er trening for alle – både sprekiser og bestemødre kan trives på Ann Karins timer.

Også vår dancing queen Aleksandra Strzelec er tilbake på timeplanen nå i høst, etter å ha vært med kun glimtvis gjennom pandemien.

Med det herligste smilet og den mest smittende energien instruerer Aleksandra i dansekonseptet Zumba. Jeg husker selv min første time med Aleksandra – jeg fikk nesten litt gledessjokk! Energisk instruktør + latinske rytmer + herlige hoftebevegelser + artige dansetrinn = kjempeartig. Zumba handler først og fremst om å ha det gøy, å la seg rive med av musikken og bare danse!

Du kan gjerne ha “two left feet”, som de sier, du trenger ikke være flink for å danse Zumba. Det gjør jo ingenting om du snurrer til høyre mens de andre snurrer til venstre, så lenge du koser deg mens du snurrer! Aleksandra skal ha sin time mandager, og jeg håper mange Inspira-medlemmer gir denne timen en sjanse.

Så skal jeg, Grete Lian, også undervise litt da.

Som Inspiras medlemmer nok har fått med seg har jeg bala litt med et kne det siste året. Jeg har en ruptur i den ene menisken min, og har derfor vært en del mindre på Inspira det siste året enn jeg selv foretrekker. Disse knesmertene er grunnen til at Inspira-teamet nå er såpass stort; jeg pleide jo tidligere å undervise nesten alle timer selv. Tidligere kunne jeg kjøre 25 timer i uka med et smil om munnen, mens jeg nå nøyer meg med 7-8 timer i uka.

Dere skal vite at det ikke er frivillig! Mer enn noe annet har jeg lyst til å være masse på brygga med alle dere fine medlemmer, jeg elsker jobben min så mye at jeg innimellom lurer på om det kan være sunt å være så begeistra for yrket sitt. Men det er jeg altså! Inntil videre kommer jeg til å undervise i yoga (mest Yin, Myk og Restorativ, men også noe Vinyasa utover høsten) pluss Kettlebells, Pilates | Flyt, Mobilitet og Styrke | Stretch.

Det vil dukke opp en eller to instruktør til utover høsten, men inntil videre er ikke dette klart til å deles 🙂

Foto Ina Skjefte

Så er det nok flere enn meg som savner May Elisabeth Hovik på timeplanen. Hun er fortsatt en del av teamet, men vil i år ikke stå fast på timeplanen da hun er sykmeldt. May Elisabeth skal få all den tiden hun trenger til å bli bedre, og når hun er klar igjen er døra til Inspira åpen.

Aaselill Flakken Kristiansen vil også bli veldig savnet i høst, ettersom hun nå har flyttet til Nærøysund for å arbeide som danselærer i kulturskolen der. Vi heier på Aaselill og ønsker henne masse lykke til i ny jobb, og er samtidig veldig glade for at hun har sagt ja til å kjøre pop up-timer på Inspira når hun er på besøk i Namsos.

Timeplanen

Sammen med hele teamet har jeg fått snekra sammen en superfin timeplan. Det skal virkelig være noe for enhver smak! Det meste er på plass til uka, og resten av timene kommer inn veldig snart. Minner om at timeplanen for kommende uke åpner 22:00 søndag kveld. Timene vi byr på i høst er:

 • Yin Yoga
 • Restorativ Yoga
 • Myk Yoga
 • Vinyasa Yoga
 • Rolig Yoga
 • Puls | Styrke
 • Kettlebells
 • Soma Move
 • Mobilitet
 • Pilates
 • Styrke | Stretch
 • Basisball
 • Dynamisk Styrke

Igjen, det er bare å glede seg!

Hva syns du? Kjenner du at det kribler litt i de høye kneløftene, eller kanskje kjenner du deg motivert for litt hvilepuls, pust og strekk? Uansett – vi står klare til å ta i mot deg.

Hjertelig, hjertelig velkommen til høsten på Inspira!

Alt godt // Grete