Vi legger 2022 bak oss

desember 30, 2022 Grete Lian

Mot slutten av et år er det naturlig å kaste et blikk bakover og reflektere over året som har gått, i allefall pleier jeg å gjøre det. Når jeg betrakter 2022 i bakspeilet har det vært et år med mye. Mye aktivitet, mye innhold, mye utvikling, mye følelser.

For å dykke litt inn i det siste punktet så skal jeg jeg være ærlig på at dette året har vært et av de tøffeste for meg personlig. Det har vært en del krøll med helsa, og jeg har opplevd det som tøft å ha såpass vondt såpass lenge. En ting er at det er slitsomt i seg selv å ha smerter eller nedsatt funksjon, men for meg så har det også vært vanskelig å ikke kunne være så mye på Inspira som jeg skulle ønske. Det har vært et stort savn.

Fotokompaniet

Jeg hater å være borte fra jobb, det er virkelig ikke noe jeg gjør frivillig. Som gründer og eier er det innmari vanskelig å holde seg borte fra jobb med mindre man absolutt . Kanskje vil man litt for mye til tider.

Det handler både om at jeg kjenner på et stort ansvar for våre medlemmer og kunder, og ikke minst for Inspiras ansatte. Det handler om bedriftens økonomi, det handler om tilbudet vi klarer å levere, og – ikke minst – det handler om at jeg elsker jobben min! Det å få arbeide med bevegelse, mennesker og helse er det beste jeg vet, og jeg gleder meg til hver eneste arbeidsdag.

Men så er jeg heldigvis ikke alene på Inspira. Teamet teller nå 9 ansatte, og ære være alle disse flotte menneskene som jobber på brygga. De har båret lasset i år, og jeg er dem alle evig takknemlig! De har stilt opp som vikarer, de har kjørt mange flere timer enn de vanligvis skal og de har backet opp og virkelig tatt oppgaven som vertskap på Inspira på en utrolig fin måte. Så selv om jeg har savnet Inspira, så har jeg hele veien vært trygg på at våre medlemmer og kunder har vært i omsorgsfulle, engasjerte og profesjonelle hender i mitt fravær. Det er utrolig fine folk som jobber ved Inspira, det skal være sagt!

Teamet har vokst i år, og vi er nå mer komplett enn noen gang. Instruktørene har ulike styrker og fagfelt, noe som gjør at vi fyller ut hverandre godt. Så har mange av instruktørene i 2022 utviklet seg profesjonelt ved å delta på utdanninger og kurs, noe som gjør at nivået er betraktelig hevet.

Så har jeg vært så heldig å få lov til å utdanne meg som personlig trener i år, og jeg tror ikke jeg kan beskrive den prosessen uten å bruke et par superlativer… Det har rett og slett vært en fantastisk opplevelse, og jeg er enormt takknemlig! Jeg har nå en sertifisering som personlig trener fra Akademiet for personlig trening (AFPT), og jeg er stolt av det!

Vi som er i bransjen vet hvor mye som ligger bak en slik tittel, og jeg er takknemlig for at studiene gikk så bra som de gjorde. Det er et faglig tungt og krevende studie, ikke noe man bare surfer gjennom.

En personlig trener i 2022 er nok noe annet enn det jeg tror mange assosierer med tittelen. Mange tenker kanskje på solariumsbrune tjueåringer som er opptatt av sixpack, proteinshaker og store biceps, og som har festet seg gjennom en halvseriøs PT-utdanning på Bali. Andre tenker kanskje på en nådeløs coach som står og brøler «kom igjen!» til deg mens du peser deg gjennom en øvelse du hater og ikke har forutsetning til å få til. En person som spiser torsk og brokkoli til alle måltider og legger ut bilde av sixpacken sin på Instagram.

Vel… Realiteten er en annen. En PT i dag er først og fremst en fagperson med en solid utdanning som gjør vedkommende i stand til å tilrettelegge for aktivitet til Olga på 88, Petter på 45 og Siri på 13. Uansett om kunden har overvekt og høyt blodtrykk, bare ønsker å føle seg sterkere i hverdagen, er i opptrening etter en korsbåndsskade eller ønsker å satse som idrettsutøver så har vi kompetanse til å hjelpe.

Dagens PT-utdanninger styrker også de myke ferdighetene til en trener, slik at man lærer seg å coache ulike individer på en skreddersydd og god måte, og jeg har kost meg veldig med utdanninga. I 2022 fullførte jeg to moduler hos AFPT, og til våren begynner jeg på en tredje modul som heter Rehab trainer. Jeg gleder meg helt vilt til å dykke inn i rehabiliteringsteori og tilpasning av trening til mennesker med ulike skader eller tilstander. Det blir bra!

Så har Inspira også utviklet seg visuelt i 2022 – vi har fått ny logo!

Den er designet av Cathrine Guldvik, og vi er så fornøyde med den! Den som har fulgt Inspira ei stund ser at den er tuftet på den gamle logoen, men vi syns det var viktig å oppgradere oss visuelt for å synliggjøre en verdi som er viktig for oss – nemlig det med mangfold. Regnbuefargene i disse spirende bladene over teksten representerer mangfold, variasjon, ulikhet. Det symboliserer at hos oss er alle velkomne. Uansett legning, etnisitet, tro eller bakgrunn – vi lever etter hashtaggen #komsomduer på Inspira.

Så var det utrolig gøy å bli intervjuet av magasinet Tara i år! Enn at lille meg i Namsos kan ha noe å si om yoga som noen kan ha lyst til å lese i Norges største kvinnemagasin…. En merkelig tanke. Jeg var lenge litt småflau over å være på trykk (den som kjenner til impostor syndrome skjønner kanskje hva jeg mener), men ble til slutt enig med meg selv om å heller være litt stolt. Og veldig takknemlig.

Til slutt må jeg få med at tilbudet til Inspira har utviklet seg veldig, og i 2022 var vi så heldige å etablere massasje som en av våre tjenester. Vår pilatesinstruktør Barbara er nemlig også utdannet massasjeterapeut, og i sommer gjorde vi om mitt kontor til massasjerom. Det har blitt kjempepopulært! Og det skjønner jeg godt – jeg har selv ligget på benken til Barbara og bare ønsket at tiden skulle stoppe… Hun er svært dyktig og behagelig som massør, og jeg anbefaler deg på det varmeste å unne deg en massasjetime på nyåret. Det gjør så godt for en sliten eller stiv kropp!

Fotokompaniet

Så, alt i alt, det har vært et år med mye utvikling. Både jeg og vi i Team Inspira har vokst, lært og utviklet oss – Inspira har virkelig spiret i nye retninger dette året. Nå er vi klare for 2023! Vi gleder oss til å levere yogamagi og herlige treningsopplevelser, og vi gleder oss på atter flere samtaler, skitprat, klemmer og gode menneskemøter i året som kommer.

Det er jo dere som er en del av Inspira som gjør denne plassen magisk. Takk for det! Og takk for året som har gått <3

Fotokompaniet

Nyttårshilsen fra Grete