Min medisin

april 10, 2020 Grete Lian

Hvis fysisk aktivitet hadde vært en pille ville alle tatt den.

Dette sier lege Ole Petter Hjelle, og i en artikkel på nettsidene til NRK minner han om hvor viktig det er å røre på seg også i disse Corona-tider. Han har skrevet boka Sterk hjerne med aktiv kropp, den kan være fint lesestoff nå i påska. Så vil jeg også anbefale boka Hjernesterk av Anders Hansen, den er en av mine favoritter. Begge disse bøkene fins i appen Storytel, søk dem opp der og la deg inspirere å røre på deg.

Hvis du ikke har tatt ‘pillen’ din i dag skal du få tre tips her:
1 | En myk, snill pille i form av rolig yoga


2 | En livlig, sprelsk pille i fom av intervalltrening


3 | En frisk, naturlig pille – gå en tur der du gyver løs på alle motbakker du kan finne på veien

Det gjør så godt, ikke bare for kroppen og den fysiske helsa, men også for hodet. Og er dørstokkmila lang, gi deg selv en retrettmulighet. Si til deg selv at du har lov til å slutte etter fem minutter. Var det ikke godt å komme seg ut på tur, så kan du snu og gå hjem igjen etter noen minutter. Det fine er at når vi bare kommer igang, så kjennes det bra. Det føles godt. Vi angrer aldri på en yogaøkt eller en tur i friskluft, etterpå er vi alltid glade for at vi gjorde det.

Også jeg kan kjenne på apatien innimellom, det er nesten så sofaen gror fast til kroppen. Men jeg vet at det som holder meg frisk og glad, det som gir meg lengre lunte og bedre humør, det som gir meg mindre vondt og mer velvære – det er yoga og trening. Bevegelse! Det er min medisin.

God langfredag til deg og dine
// Grete