Trening lønner seg!

mars 12, 2018 Inspira AS

I Norge er ryggplager en av de vanligste årsakene til sykemelding og uførepensjon.

Dette forteller tall fra Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI). Ved muskel- og skjelettsmerter er ofte tilpasset trening og yoga den beste medisinen, og forskning fra National Center for Complementary and Integrative Health viser også at yoga har bedre virkning for voksne med gjentakende kroniske smerter i nedre rygg enn vanlig medisinsk behandling.

All grunn til å holde seg aktiv, med andre ord

Flere og flere bedrifter ser nå verdien i å gi sine ansatte helsefremmende tiltak som trening eller yoga på arbeidsplassen, og det syns vi ved Inspira er klokt! De ansatte er bedriftens viktigste ressurs, så det lønner seg helt enkelt å stelle godt med arbeidsstokken.

Ser vi på effektivitet og produktivitet fins det også forskning som peker på at 72% av ansatte bruker tiden mer effektivt på dager med fysisk aktivitet – friske, glade ansatte vises rett og slett på bunnlinja (University of Bristol)!

Ved Inspira har vi solid og god erfaring innen yoga og trening for bedrifter. Noen av våre tidligere og nåværende kunder:

  • Sykehuset Namsos
  • Overhalla Hus
  • Bråholmen Eiendom AS
  • Kunstmuseet i Nord-Trøndelag
  • NAV 
  • Overhalla Betongbygg
  • Arcon Prosjekt AS
  • Grong Sparebank / Boli

Noen av disse har vi fast ukentlig avtale med, mens andre bedrifter leier oss for en kortere eller lengre periode eller for en spesiell happening. Ofte reiser vi ut til bedriften, mens andre ganger kommer bedriftene til våre lokaler i Namsos sentrum. Når vi kommer til bedriften har vi med det som trengs av matter og annet aktuelt utstyr.

Behovene hos de ulike bedriftene varierer, noen trener vi med mens andre gjør vi yoga med. Ofte handler det om å stelle godt med spesielt rygg, nakke og skuldre, samt roe ned hodet og skjerpe konsentrasjonen. Nullstille hodet og fylle på med energi.

Noen bedrifter gjør en hel time yoga på matta, andre gjør 20 minutter på kontorstolen, mens atter andre har full gass med sirkeltrening eller styrketrening i 45 minutter. Øktene skreddersys til hver enkelt bedrift for å møte de ansattes behov innenfor bedriftens rammer.

Noen glimt fra de siste årene:

Topp stemning etter uteyoga på toppen av Overhalla Betongbyggs lokaler
Sykehuset Namsos
To kjekke karer fra Overhalla Hus slapper velfortjent av etter endt økt
Nytrente damer fra Namsos Helsehus
Yoga i vakre omgivelser, Kunstmuseet i Nord-Trøndelag

Er dette noe din bedrift kunne hatt godt av?

Ta kontakt med Grete på telefon 90 98 93 54 eller mail grete@inspiranamsos.no så legger vi en plan!

Alt godt // Grete