Fra det ene til det andre

juni 24, 2017 Inspira AS

Fra yogaretreat på Kråkvåg til jublende feiring av yogadagen til yogaworkshop på Inspira til yogatrivsel på hytta

[spacer height=»20px»]

[spacer height=»20px»]

– ser du en fellesnevner for de siste par ukene mine? Jupp, jeg har vært i yogahimmelen ganske sammenhengene siden vi tok sommerferie på Inspira.

Aller først: Kråkvåg

[spacer height=»20px»]

[spacer height=»20px»]

Siden i fjor høst har jeg studert meg gjennom 400 timer med yogahistorie, filosofi, asanas, meditasjon og pranayama. Sammen med fem andre fantastiske yoginis har jeg deltatt på en teacher training i regi av Sankalpa Yogasenter. Mine lærere Hilde Ravnå Bjørnstad og Mariann Elgseter Saltkjelvik har guidet oss gjennom et lærerikt, krevende og givende år som kulminerte med en ukes retreat på øya Kråkvåg utenfor Ørlandet. Slik så en typisk dag ut:

[spacer height=»20px»]

07:00 Karmayoga eller rusletur i fjæra

08:00 Yoga med Hilde eller Mariann

09:30 Frokost

10:30 Temaforedrag med en av oss studentene

11:00 Karmayoga

14:00 Lunsj

17:00 Yoga med en av oss studentene

19:00 Middag

20:00 Satsang og meditasjon eller yoga nidra

[spacer height=»20px»]

Etter kvelden siste aktivitet var det mouna til neste dag, altså taushet. Jeg liker veldig godt å være i stillhet, og syns det er deilig å ikke måtte prate. Det vokste fram ei rolig og god stemning, og vi ble riktig gode til å kommunisere med blikk etterhvert.

[spacer height=»20px»]

Jeg er takknemlig for at jeg fikk denne uken. Takknemlig for lærdommen, for inspirasjon, for stillheten, for savnet etter mine kjære, for utfordringene og for felleskapet. For at jeg fikk anledning til å dykke dypere inn i meg og dypere inn i yogaen. Jeg håper jeg får anledning til å delta også til neste år, jeg tror en slik ‘innovervendt’ uke er godt for sjel, sinn og kropp.

[spacer height=»20px»]

Her ser du noen glimt fra Kråkvåg:

[spacer height=»20px»]

En av mine flotte medstudenter hadde foredrag om pust og pranayama.

[spacer height=»20px»]

Detalj fra mandalaen vi laget

[spacer height=»20px»]

Når man gjør yoga med barn kan et sugerør og en bomullsdott være hjelpemdler for å kjenne på pusten

[spacer height=»20px»]

Hele gjengen smiler bredt etter ei morgenøkt med Virya-yoga

[spacer height=»20px»]

Jeg var totalt oppladet og samtidig helt utladet da jeg kom hjem søndag kveld. Gjett om det var deilig å få være sammen med ungene den kvelden ♥

[spacer height=»20px»][spacer height=»20px»]

Fra å ha levd inni yogabobla landet jeg pladask tilbake i hverdagen igjen mandag, da bar det ut på leteaksjon for å søke etter en savnet kvinne i Leksvik. Sammen med fine Røde Kors-kamerater gikk jeg søk gjennom dagen, og fikk kjenne på både hoggormskrekk og tendenser til syre i lårene. Kvinnen ble heldigvs funnet senere i uka.

[spacer height=»20px»]

Under matpausen mellom to søk fikk jeg lurt fram strikketøyet i noen minutter

[spacer height=»20px»]

Det skjedde også mye fint på Inspira denne uka; aller først feiret vi den internasjonale yogadagen på onsdag, og så fikk vi besøk av yogalærer Frøydis Hansvik på torsdag. Frøydis bød på en tretimers fest av en workshop – så inspirerende og herlig og artig at jeg kommer til å forsøke å lokke henne tilbake ved første og beste anledning! Den lille yogasalen på Inspira var fylt til bristepunktet av ivrige, positive yogiser. Deltakerne jobbet noe individuelt, noe i par, noe tre og tre og noe alle sammen i lag. Frøydis ga en workshop som var variert, lærerik, artig, utfordrende og lystbetont. Frøydis underviser i Global Yoga, en moderne form for yoga utviklet av svenske Johanna Andersson. Besøk gjerne deres nettside for å lese mer.

[spacer height=»20px»]

[spacer height=»20px»]

Jeg må si at Global Yoga appellerer til meg, jeg syns det er interessant å bli kjent med nye retninger innen yoga. Global Yoga har slagordet ‘Yoga för 2000-talets människa’ og byr på både workshops, kurs og lærerutdanninger. Frøydis, som forøvrig også er fysioterapeut og gruppetreningsinstruktør, har utdannet seg over flere år innen Global Yoga. Hun er ei dyktig dame som underviser på en måte som inspirerer, jeg gleder meg allerede til neste besøk!

[spacer height=»20px»]

Apropos svensk yoga; jeg opplever at det er en likhet mellom Global Yoga og den livsbejande Virya-yogaen utviklet av Josephine Selander. Min lærer Mariann underviser i Virya-yoga, og det er fantastisk deilig å delta på hennes livsglade, kraftfulle og systematisk oppbygde timene hennes. Mye av entusiasmen, friheten og tilstedeværelsen fra Virya-yoga opplevde jeg også at Frøydis oppmuntret til. Da er det godt å være elev!

De er gode på glad yoga, svenskene.

[spacer height=»20px»]

Uka mi rundes av med ei rolig helg på hytta. Da jeg kom opp i går var det fint og varmt vær, så da fyrte jeg opp i bålpanna og gjorde yoga ute i det fri i ei times tid. To videoer fra denne sekvensen ved bålet kommer til å legges ut til alle dere som er Inspira LIVE-medlemmer over helga. Bare å glede seg!

[spacer height=»20px»]

BålYoga byr på et lite teppe av røyk…

 

[spacer height=»20px»]

Nå venter strikketøyet og tekoppen. Jeg håper du har ei fin helg der du er, og avslutter med å dele mitt nyeste favoritt-mantra:

[spacer height=»20px»]

Lokah samastah sukhino bhavantu

Om shanti, shanti, shanti

[spacer height=»20px»]

Det betyr: Måtte alle universets skapninger opplevde glede, fred, lys og kjærlighet, og måtte mine tanker og handlinger bidra til det. Fred, fred, fred.

[spacer height=»20px»]

Alt godt // Grete