Yoga med barn

juni 3, 2017 Inspira AS

Hjemme hos oss ligger alltid yogamatta rullet ut i stua, sammen med bolster, noen yogaklosser og et par tennisballer. Selv er jeg oppå matta flere ganger daglig for å påfyll, for å hvile eller for å fikse noe som er vondt. Med ujevne mellomrom får jeg selskap av en barnekropp – og det er det beste jeg vet! Jeg elsker å yoge sammen med ungene mine, det er fantastisk koselig å være så nær og dele ei fin stund sammen.

[spacer height=”20px”]

[spacer height=”20px”]

I dag kom niåringen bort til matta og fortalte at han hadde vondt i korsryggen (mye sannsynlig på grunn av  m y e  sykling med for høyt justert sykkelsete den siste uka…), og vi satte oss ned sammen og leita fram bolsteren (ei stor, sylinderformet pute). Et lite kvarter med noen snille Yin-stillinger, litt myk massasje og en liten hvil gjorde godt ♥ Det er interessant å se hvor rolige og fokuserte de kan være på yogamatta. Det er jo gjerne full fart ellers (og ofte er det fart og leik på matta også), men det virker som om yogaen inviterer dem til å være litt mer ‘i seg selv’ ei lita stund. Minstemor på 7,5 er den som oftest holder meg med selskap, noen ganger bare for å ligge inntil. Dyrebart!

[spacer height=”20px”]

Jeg har også gjort mye yoga med barn i Inspira-sammenheng, både JungelYoga, Yogaleik og FamilieYoga har vært populære timer på Inspira. Åh, gjett om det er gøy! Jeg tror jammen det er på tide med ei ny økt snart igjen.

[spacer height=”20px”]

[spacer height=”20px”]

Avslutningsvis så vil jeg tipse dere om ei bok som nylig dukket opp i postkassa mi; Yogaeventyr av Tove Iren Kvanmo. Jeg har fått tilbud om å ta inn denne boka for salg – mon tro om det er interesse for det?? Jeg vil si at boka er super både for foreldre, barnehageansatte og lærer, den er lettlest og lettforståelig. Fine bilder og enkle oppskrifter.

[spacer height=”20px”]

Gi meg gjerne et hint hvis du kunne tenke deg ei sånn bok, så skal jeg få ordna det.

[spacer height=”20px”]

Nå er huset helt stille, ungene er på søskebarnbesøk og mannen er på elva (hærsjtægg lakseenke), så jeg skal kose meg med ei lita Vinyasa-økt på matta før jeg har en date med Monsen, Monsen og Mattis – og popcornskåla. Håper du også har en god lørdag!

[spacer height=”20px”]

Med varme // Grete