En litt annerledes bryllupsreise

mai 20, 2017 Inspira AS No comments exist

En deilig slow motion-lørdag, det er det jeg har foran meg i dag. Jeg sov til jeg våknet, gjorde yoga før jeg satte meg ned med tekoppen og den nydelige boka du ser på bildet her.

Jeg har alltid drømt å gå i Børgefjell, det har stått på ønskelista i mange år. Og til høsten pakker vi endelg teltet og fiskestanga oppi sekken og legger ivei, Mannen og jeg.

Egentlig drev vi og planla en annen tur, planen for bryllupsreisen vår var nemlig å gå på ski fra Alta til Karasjok til vinteren, over vakreste Finnmarksvidda. Jeg har gått over vidda før, og har alltid lengtet tilbake. Men så fikk vi denne boka i gave, og vi ble enige om at vidda får vente litt – vi tar bryllupsreisen vår i Børgefjell i stedet. Åh, som vi gleder oss!

Det fins mange flotte bøker og nettsider og kart, men jeg liker likevel å prate med kjentfolk når jeg skal et sted. Jeg har allerede fått en hjertevarmende invitasjon fra en av de flotteste reindriftsdamene jeg kjenner, Ellinor Jåma. Ellinor har tilbudt seg å gi oss ei natt i en av gammene i inngangsporten til Børgefjell med samisk mat og historie, jeg kjenner at jeg gleder meg allerede! Bidos og tørket reinkjøtt er favoritter her i huset. Min mor bor i Karasjok og har sin samiske familie der oppe, så det er ikke til å komme bort fra at en del av den samiske tradisjonen blir en del av også min lille familie her i Namsos. Det er vi glade for!

Foto: Steinar Johansen

Har du noen Børgefjell-opplevelser eller tips du vil dele? Jeg vil gjerne høre ♥ Mens vi venter på september, ha en nydelig mai-lørdag! Smil // Grete

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.