En litt annerledes bryllupsreise

mai 20, 2017 Inspira AS

En deilig slow motion-lørdag, det er det jeg har foran meg i dag. Jeg sov til jeg våknet, gjorde yoga før jeg satte meg ned med tekoppen og den nydelige boka du ser på bildet her.

[spacer height=»20px»]

[spacer height=»20px»]

Jeg har alltid drømt å gå i Børgefjell, det har stått på ønskelista i mange år. Og til høsten pakker vi endelg teltet og fiskestanga oppi sekken og legger ivei, Mannen og jeg.

[spacer height=»20px»]

Egentlig drev vi og planla en annen tur, planen for bryllupsreisen vår var nemlig å gå på ski fra Alta til Karasjok til vinteren, over vakreste Finnmarksvidda. Jeg har gått over vidda før, og har alltid lengtet tilbake. Men så fikk vi denne boka i gave, og vi ble enige om at vidda får vente litt – vi tar bryllupsreisen vår i Børgefjell i stedet. Åh, som vi gleder oss!

[spacer height=»20px»]

Det fins mange flotte bøker og nettsider og kart, men jeg liker likevel å prate med kjentfolk når jeg skal et sted. Jeg har allerede fått en hjertevarmende invitasjon fra en av de flotteste reindriftsdamene jeg kjenner, Ellinor Jåma. Ellinor har tilbudt seg å gi oss ei natt i en av gammene i inngangsporten til Børgefjell med samisk mat og historie, jeg kjenner at jeg gleder meg allerede! Bidos og tørket reinkjøtt er favoritter her i huset. Min mor bor i Karasjok og har sin samiske familie der oppe, så det er ikke til å komme bort fra at en del av den samiske tradisjonen blir en del av også min lille familie her i Namsos. Det er vi glade for!

[spacer height=»20px»]

Foto: Steinar Johansen

[spacer height=»20px»]

Har du noen Børgefjell-opplevelser eller tips du vil dele? Jeg vil gjerne høre ♥ Mens vi venter på september, ha en nydelig mai-lørdag! Smil // Grete