Playful Yang

april 14, 2017 Inspira AS No comments exist

Denne vårvinteren har bydd på noen yogautfordringer for undertegnede. Jeg savner sårt å gjøre solhilsen og alle de andre gode yogaøvelsene som jeg vanligvis gjør, men håndleddet sier klart og tydelig nei. Fortsatt er det alternative øvelser og serier som gjelder.

 

Og tada! – her skal du få noen av mine alternative yangfavoritter:

 

 

1  Utfall med rotasjon av overkropp

Her holdes kroppen oppreist

2  Sidestrekk

I videoen bruker jeg en yogablokk, bruk gjerne noe annet

3  Hamstring-strekk

Igjen, støtt deg gjerne på noe hvis golvet kjennes langt unna

4  Framoverlent rotasjon

Støtt motsatt hånd i golvet

5  Bakoverbøy

I takt med pusten, og kun så langt opp/bak som ryggen godtar

6  Flyvende knebøy

Fra Kriger 3, bøy rolig og strekk rolig

7  Rotasjon i Kriger 3

Fest blikket i golvet og minn deg selv på å puste

Disse øvelsene med base i en modifisert Ashta Chandrasana (eller på godt norsk: utfall) har vært mine gode venner de siste månedene. Her skånes håndledd, men vi får jobbet godt med både overkropp og underkropp. Pusten times i forhold til øvelsene og motsatt, så dette er nesten meditativ trening når man finner flyten.

Disse sju øvelsene holder stemninga god i midten av kroppen, så hvis du har en dårlig rygg-dag kan det være fint å velge ut to eller tre av disse øvelsene og jobbe mykt og repetitivt med dem. Bruk gjerne pute under kneet og en stol eller noe annet å støtte deg på til å begynne med. Lek deg litt med bevegelsene, ikke vær redd for å fargelegge utenfor strekene. Dette skal føles bra underveis (ikke bare etterpå)!

Da ønsker jeg deg fortsatt gode påskedager, håper du har det lyst både inni deg og rundt deg. Alt godt // Grete

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.