Playful Yang

april 14, 2017 Inspira AS

Denne vårvinteren har bydd på noen yogautfordringer for undertegnede. Jeg savner sårt å gjøre solhilsen og alle de andre gode yogaøvelsene som jeg vanligvis gjør, men håndleddet sier klart og tydelig nei. Fortsatt er det alternative øvelser og serier som gjelder.[spacer height=»20px»]

 

Og tada! – her skal du få noen av mine alternative yangfavoritter:

 

[spacer height=»20px»]

 

1  Utfall med rotasjon av overkropp

Her holdes kroppen oppreist[spacer height=»20px»]

2  Sidestrekk

I videoen bruker jeg en yogablokk, bruk gjerne noe annet[spacer height=»20px»]

3  Hamstring-strekk

Igjen, støtt deg gjerne på noe hvis golvet kjennes langt unna[spacer height=»20px»]

4  Framoverlent rotasjon

Støtt motsatt hånd i golvet[spacer height=»20px»]

5  Bakoverbøy

I takt med pusten, og kun så langt opp/bak som ryggen godtar[spacer height=»20px»]

6  Flyvende knebøy

Fra Kriger 3, bøy rolig og strekk rolig[spacer height=»20px»]

7  Rotasjon i Kriger 3

Fest blikket i golvet og minn deg selv på å puste[spacer height=»20px»]

[spacer height=»20px»]

Disse øvelsene med base i en modifisert Ashta Chandrasana (eller på godt norsk: utfall) har vært mine gode venner de siste månedene. Her skånes håndledd, men vi får jobbet godt med både overkropp og underkropp. Pusten times i forhold til øvelsene og motsatt, så dette er nesten meditativ trening når man finner flyten.

[spacer height=»20px»]

Disse sju øvelsene holder stemninga god i midten av kroppen, så hvis du har en dårlig rygg-dag kan det være fint å velge ut to eller tre av disse øvelsene og jobbe mykt og repetitivt med dem. Bruk gjerne pute under kneet og en stol eller noe annet å støtte deg på til å begynne med. Lek deg litt med bevegelsene, ikke vær redd for å fargelegge utenfor strekene. Dette skal føles bra underveis (ikke bare etterpå)!

[spacer height=»20px»]

Da ønsker jeg deg fortsatt gode påskedager, håper du har det lyst både inni deg og rundt deg. Alt godt // Grete