Ikke helt som planlagt…

januar 30, 2017 Inspira AS

At ting ikke går helt som planlagt, er mer regelen enn unntaket – i alle fall når jeg skal gjøre yoga hjemme.

Jeg kom over en filmsnutt fra i sommer, og måtte bare le for meg selv når jeg så hvor mange ganger jeg ble forstyrret i løpet av de 15 minuttene jeg hadde satt av til morgenyogaen min. Jeg var egentlig hjemme alene, men så fikk jeg plutselig hyggelig besøk fra to små som var på sykkeltur med pappaen sin. Så i stedet for å få flyte rundt inni zen-bobla mi i mens jeg yoget så fikk jeg se hvor mange mynter lillesøster hadde, snakket litt om sykkelhjelmen til storbror og fått bestilling på hva de ønsket seg til middag dagen etter.

Og sånn er det jo – det er ikke alltid at ting blir ‘perfekte’. Det går ikke alltid som planlagt, ofte blir resultatet et helt annet enn du hadde sett for deg. Men bra, læll!

Programmet jeg gjorde denne morgenen handlet om å åpne opp i bryst, skuldre og rygg. Her får du øvelsene:

1  |  Tre i nålen  |  Pust inn når du strekker opp, ut når du vrir dg ned

 

2  |  Hjertesmelter  |  Åpne brystet og la hjertet smelte ned mot underlaget

 

3  |  Barnet  |  Myk mage og mykt ansikt

 

4  |  Liggende vridning med sirkling av arm  |  Strekker godt i brystmusklene

 

5  |  Hjerteåpner  |  Bruk så mange puter som du vil, rik og dyp brystpust

 

6  |  Hvilende sommerfugl  |  Legg puter under knærne hvis det føles godt

 

7  |  Sittende sommerfugl  |  Slipp deg mykt fram, ikke tving eller press kroppen ned

 

8  |  Salen  |  Bruk puter til å bygge opp, det gjør det enklere

 

9  |  Barnet med åpne knær  |  Pust helt ned i magen og korsryggen

 

10  |  Savasana Hvil i noen minutter

Okei, her er videoen, med alle sine uplanlagte (men koselige) forstyrrelser:

Hvis du ikke helt vet hvor lenge du skal holde på med hver øvelse, bruk nedtellingsfunksjonen på mobilen din. Kanskje er 30 sekunder – 1 minutt på hver øvelse nok til å begynne med? Så kan du legge til mer og mer tid etterhvert som det føles bra.

Ha en feiltastisk, herlig dag! Alt godt // Grete