Vi går inn i jula

desember 23, 2016 Inspira AS

God mat, kvalitetstid sammen med sine nære og kjære, gaver, snødekt landskap, masse kos og hygge står i sentrum. Vi skal slappe av, spise pepperkaker, kose oss, og skape gullkantede minner for våre barn.

 

Kjenner du deg igjen i noen av disse forventningene?

 

Som min kloke yogavenn Maiken fra dypindrero.no skrev i et av sine innlegg; Det er forunderlig at vi forventer at en måned skal romme så enormt mye mer enn de andre månedene…

Ja – er det ikke?

 

Forventninger kan være deilig. Det er godt å kjenne på kribling i magen, det er godt å ha noe å glede seg til. Selv elsker jeg jula og har gledet meg lenge ♥ Samtidig så tenker jeg i disse dager på alle de som har en helt annen følelse i magen når de tenker på jula. For mange er det ei sår og vond tid vi nå går inn i.

Jeg har selv vært der, og jeg satte stor pris på den støtten jeg fikk da jeg gruet meg til den første jula uten barna mine. Jeg løste det hele med å bruke selve julaften som Røde Kors-frivillig, før jeg stakk til fjells sammen med pappaen min. Han er en klok kar, som skjønte at stillhet på fjellet og en og annen skitur var beste medisin for en mamma full av savn. Uvurderlig støtte, som hjalp meg mye.

På toppen av Grønlifjellet

Hvis du kjenner noen som du vet gruer seg til jul, gi dem litt ekstra hjertevarme. Behovene vil være ulike; der noen trenger en pose matvarer fra butikken, trenger andre en trygg nabo de kan prate med. Noen kan trenge distraksjon fra det de går og tenker på, mens andre rett og slett har behov for selskap.

Jeg sender mine tanker til deg som skal feire din første jul uten din kjære.

Jeg sender mine tanker til deg som går og venter på prøvesvar.

Jeg sender mine tanker til deg som mistet datteren din for noen år siden.

Jeg sender mine tanker til deg som ikke har råd til julegaver.

Jeg sender mine tanker til deg som ikke får treffe barnebarna dine i jula.

Min erfaring er at folk gjerne vil hjelpe, vil støtte. Så hvis du er en av dem som har det tøft nå, strekk ut ei hånd. Kan hende du vil møte varme, forståelse, praktisk hjelp og støtte. Jeg håper det! Jeg tror at samfunnet vårt er varmere og lysere enn media til tider kan gi inntrykk av.

Også i år tilbringes julaften på hytta for min del. Jeg gleder meg! Julefeiringa med barna tar vi i dag, slik vi pleier når de små skal feire jul hos Pappa. Selv om dagen startet 05:30 med oppkast og sykdom har vi mye å glede oss til og mye å glede oss over. Nevnte Pappa kommer og feirer sammen med oss, og jeg ser fram i mot en koselig ‘julekveld’.

På tampen vil jeg takke.

 

Takk

…for god helse

…til mine barns helt, Pappaen

…til Vaktmesteren, min godhjertede forlovede

…til de fire små og resten av familien

…for fred, hjertevarme, velvilje og engasjement

…til verdens beste kunder og følgere

…til gode støttespillere og venner

…for fjellet og skogen

…for snø på lille julaften

…til deg

 

Og her skal du få en liten julegave; et kvarter feiltastisk yoga som du gjerne kan slenge deg med på ♥

 

God jul!

Alt godt // Grete