Tilslørte sparkepiker

september 14, 2016 Inspira AS

I dag skal du få en av mine favorittøvelser for tiden – seteløft med beinstrekk, også kalt ’tilslørte sparkepiker’ på Inspira. Jeg liker den godt fordi at i tillegg til at baksiden av beina og rumpa får jobbet litt, så får jeg også skjerpet opp kjernemusklene. Føles bra!

 

quotes-exercise

 

Øvelsen kan gjøres på flere ulike vis, under får du to varianter; en med føttene litt lenger unna rumpa (tar godt på baksiden av beina) og en med føttene nærmere rumpa (kjennes mer i baken):

 

 

Med denne øvelsen så er det mye bra som skjer på en og samme gang; både lår og stuss får brukt seg litt, i tillegg til at kjernemusklene er aktive –  det er nemlig de som holder bekkenet ditt i ro mens beina strekkes og senkes. Hvis vi blir for avslappa i midten av kroppen, så vil hofta synke ned mot golvet i det du strekker et bein fram. Tyngdekraften krever sitt!

 

Hvis du kjenner noe ubehag i korsryggen kan det hjelpe å stramme opp eeeenda litt til i magen. Hvis du trekker navlen inn mot korsryggen så slipper du å bli overdrevent svai = da blir det lettere å være rygg.

 

Gjør bevegelsene rolige og kontrollerte, take your time. Enn om du tar 3 runder med 20 beinstrekk i hver runde? Prøv det!

 

Quotes Yes you can 2

Ha en hjertevarm og frisk onsdag ♥

Alt godt // Grete