Myke bevegelser for stive hofter

september 9, 2016 Inspira AS

Noen ganger kjennes det som at kroppen liksom er en størrelse for liten. Spesielt om morgenen, da er jeg gjerne på mitt støleste. Da er det bare å myke opp!

grete-needle-pose-2Min medisin når kroppen krangler er yoga. Myk, mild, rolig yoga. Øynene lukket, fokus innover, god tid og myke bevegelser. Etterpå føler jeg med smidigere og friere i kroppen. skuldrene er lavere og pusten dypere. Jeg kjenner meg konsentrert og klar i hodet. – en bra start på dagen.

LogoPNGwatercolor

Nå er det sånn at to av ungene hjemme hos oss er morgenfugler, to er murmeldyr. Jeg har som mål å få gjort unna yogaen min før de fire små står opp hver morgen, men det er ikke alltid at morgenøkta på matta blir den hellige, stille stunden jeg har sett for meg… Heldigvis syns jeg det er stadig enklere å koble ut barnas lyder og den evige tilstedeværelsen av Lego, Kapla-klosser og hybelkaniner; på matta klarer jeg å bare være.

 

Noen morninger koser jeg meg i nesten en time, andre dager blir det knapt 3 minutter. Men her min kjepphest:

A l t  teller.

Hvert pust,

hver stilling,

hvert minutt på matta

er med til å gi meg en bedre dag.

All yoga er bra yoga.

 

Så om det blir bare litt… Litt er bra, det ♥

 

Her ser du en av favorittøvelsene for å myke opp stive hofter og morgenstøl rygg:

I denne stillingen kan du gjerne smette ei lita pute eller et sammenbretta pledd innunder rumpa, det kan gjøre det lettere for deg å sitte uanstrengt på golvet. Jeg puster ut på vei ned, inn på vei opp.

 

Hva syns du, likte du øvelsen? Håper denne snutten ga deg noe godt. Ha en superfin dag der ute!

 

Alt godt // Grete