Typisk deg!

august 17, 2016 Inspira AS

‘Er du den som innimellom lar deg fascinere, engasjere eller kanskje provosere over andre mennesker? Over hva de gjør, hvordan de oppfører seg eller hvordan de kommuniserer?

Har du noen gang tenkt på at disse andre kanskje tenker akkurat det samme om deg?

Slik starter et av inspirasjonsinnleggene på nettsiden Trialog, og jeg tenker JA – det har jeg tenkt mye på! Jeg fascineres stadig av hvor ulike vi mennesker er. Min virkelighet og min sannhet er bare min, og sånn er det for hver og en av oss – vi er forskjellige.

INspira Trialog 2

 Jeg river meg i håret av min kjære som gjerne vil tenke seg om i 3-4 minutter før han svarer på et spørsmål. Jeg beundrer stumt mennesker som er gjennomført strukturerte i ett og alt. Jeg kan forundres over enkeltes temperament i visse situasjoner og jeg ler samtidig av min egne ‘lemenutbrudd’.

Drømmebilder Hele familien på tur

Bare innad i vår familie som rommer 6 individer så er alle ytterpunktene i de fleste skalaer dekket opp. Vi er  v i d t  forskjellige. 3 av oss har italiensk temperament og er utadvendte og høymeldte, mens 3 er den mer stille, rolige tenkende typen som ikke buser ut med følelser i tide og utide. Artig blanding!

Er det rart vi hever øyenbrynene eller rister litt på hodet innimellom?

Litt på spøk så kaller vi oss Solan og Ludvig. Jeg er den plagsomt optimistiske som mener at alt går, mens han gjerne vil tenke seg om en eller to ganger før han prøver. Dere kan tro vi er et artig team når vi bærer flyttelass... :)
Litt på spøk så kaller vi oss Solan og Ludvig. Jeg er den plagsomt optimistiske som mener at  a l t  går an å få til, mens han gjerne vil tenke seg om en eller to ganger før han prøver. Du kan tro vi er et artig team når vi bærer flyttelass… 🙂

I september i fjor gjennomførte Åse fra Trialog en typekartlegging på meg og en herlig gründergjeng, og det var både spennende og interessant!  Jeg har alltid hatt en viss forståelse for hva som er typisk meg, men det var veldig oppklarende å få noen nye perspektiver på disse personlighetstrekkene. Det som gjerne oppfattes som en svakhet, kan være en styrke. Forskjeller kan gjøre oss sterkere. Alle kan fungere sammen dersom man er våken på ulikhetene.

Inspira Åse

Når du er klar over hva som er typisk deg, og hva som er typisk mannen din / arbeidskollegaen din / søsteren din / barnet ditt / sjefen din så er sjansen for et bedre samspill kolossalt mye større!

Inspira Åse 2

Som Eggen sa:

‘ Vi må spæll kværtainner go!’. For å gjøre det så må vi forstå hverandre.

Det handler om å sette flest mulig i situasjoner der de er best så ofte som mulig – både på og utenfor fotballbanen.

 

Inspira Trialog ENFJI kartleggingsprosessen blir du spurt en rekke spørsmål som du må ta stilling til. Er det for eksempel typisk deg å hoppe bekymringsløst inn i nye situasjoner med begge beina først, eller er du typen som gjerne vil tenke deg om en ekstra gang før du tar ei beslutning? Lar du hjertet styre valgene dine, eller er det hodet som leder deg? Trives du best sammen med mennesker eller har du behov for å være alene?

 

Kartlegginga er delt opp i fire hovedbolker, og på slutten av hver bolk konkluderer du med en bokstav. Til slutt så ender du opp med en kode bestående av fire bokstaver.

Grete i skogen 2

Noen som vil tippe min kode? Jeg kan røpe at jeg hadde bokstaven I først, ikke E… Det er nemlig typisk meg å være introvert. Det er det mange som ikke tror!

 

Kunne du tenke deg å vite din egen kode?

Da må du følge med framover, jeg har nemlig planer om å hente Åse oppover til Inspira for å holde en ‘Typisk deg!’ – workshop. Dit kommer jeg til å ta med både mann, barn, venner og samarbeidspartnere, jeg håper jeg ser deg der også! Nærmere info kommer mot slutten av måneden.

 

Ha en rettelig fin onsdag! Alt godt // Grete