Søtt & Sunt Snop

juni 26, 2016 Inspira AS

God søndag, der ute

Etter en litt sein kveld i går tar vi livet med ro i dag, bare pusler hjemme og slapper av. Festlivet tar på! Vi feiret nemlig sommeren med en intim sammenkomst på Inspira i går kveld. En god gjeng damer og deres herrer fikk skravlet litt, drukket litt vin,  og spist litt jordbær – og jammen fikk vi ikke en eksklusiv minikonsert med TOB også. Fin kveld!

 

Festens yngste deltaker nyter musikk fra TOB
Festens yngste deltaker nyter musikk fra TOB

De aller fleste gjestene var damer som er i teamet mitt, Team Inspira. En flott gjeng å samarbeide med! Sammen utgjør vi et herlig mangfold; alle bidrar med sine verdier, sine personligheter, sine kunnskaper og sine ambisjoner – og sammen er vi gull & diamanter! Slik jeg ser det, er det nettopp mangfoldet som gjør oss sterke, så det er rom for all slags folk i Team Inspira.

Jeg ser allerede fram i mot neste treff, da har jeg tenkt å lure min gode venn Marianne til å ta med gitaren…jeg krysser fingrene for at hun er akkurat passe lettlurt.

 

Hvis du også har en rolig kosedag hjemme i dag, kanskje du kunne tenke deg noe søtt til søndagskaffen? Det skal du få! Jeg syns nemlig at det beste godteriet er det jeg lager selv. Ferskt, smakfullt, søtt og godt – og jaggu er det (nesten) sunt også. Ikkeno’ hvitt sukker, ingen konserveringsmidler, ingen fargestoffer eller andre ‘skumlerier’.

Hvis du har en foodprosessor på kjøkkenet er mye gjort, den kan brukes til så mangt. Jeg handler så langt det er mulig kun økologiske råvarer. Til og med i lille Namsos er det nå fint mulig å handle nesten 100 % økologisk – hurra for framskrittet! Oppskriften på disse fudgy godtekulene er som følger:

Inspira Godteri 2

○ 1 stor kopp dadler
○ 1 stor kopp nøtter (velg dine favorittnøtter)
○ 1/2 kopp havregryn
○ 1 ss macapulver
○ 1 ss chiafrø (bløtlagt på forhånd)
○ 1 ss linfrø (bløtlagt på forhånd)
○ 1 ss sesamfrø
○ 1 ss cocosa (kokosolje)
○ 1 ss peanøttsmør
○ Litt salt og bittelitt honning

 

Dette kjører du i foodprosessoren til det er en seig, fin deig, før du triller kuler i ønsket størrelse.

Og du? Du kan fint sløyfe en, to eller tre ingredienser – så lenge du har en base av dadler, nøtter og cocosa kan du egentlig ha oppi hva som helst. Hva med for eksempel kokos eller sjokolade, eller kanskje tørkede bær? Eller havsalt og lakris?

Bruk fantasien, la smaksløkene bestemme, og nyyyt med god samvittighet! Fortsatt deilig søndag.

 

Alt godt // Grete