Vi åpner dørene!

januar 15, 2022 Grete Lian

Endelig får vi åpne Inspira igjen etter en måned med gruppetreningsforbud – vi gleder oss som bare d e t ! Regjeringen skriver følgende om fritidsaktiviteter for voksne:

Innendørs er det anbefalt maks 20 personer og 1 meters avstand. Ved intensiv trening bør det tilrettelegges for 2 meters avstand

www.regjeringen.no

Og det skal vi få til! På Inspira vil vi fortsette å sørge for å holde antall deltakere pr time nede. På de helt rolige timene (der man er stasjonær på matten hele tiden) åpner vi for 16 deltakere, på medium timer (der vi fortsatt er stasjonære men likevel puster mer) slipper vi inn 12-14 deltakere, mens vi på de mest aktive timene (høyintensive timer der vi beveger oss i rommet) tillater kun 10 deltakere.

Foto Ina Skjefte

Så holder vi også guarden oppe med hensyn til avstand, lufting og renhold. Vi er solidariske og prøver å holde hverandre trygge. Som dere vet, noen få mennesker kan av medisinske hensyn dessverre ikke ta vaksinen, og jeg vil at vi alle har det langt framme i panna når vi er på Inspira – husk at selv om du føler deg trygg (fordi du er vaksinert) så kan det hende at hun som står ved siden av deg er sårbar.

Uten å gå i detalj så kan jeg informere at det fins medlemmer av Inspira som ikke har kunnet ta vaksine, og hjertet mitt blør for denne gruppen mennesker som nå går inn i dette nye stadiet av pandemien med frykt og uro. Så la oss gjøre Inspira til et trygt sted, også for de mest sårbare <3

Dette får vi til hvis vi følger disse reglene:

  • Bruk gjerne munnbind ved ankomst. Det er i gangen og venteområdet at flaskehalsen er, så der er det viktig at vi prøver å holde god avstand, og at vi gjerne bruker munnbind for å være sikker. Munnbindet kan tas av når du har funnet plassen din i salen.
  • Vi spriter på tur inn og på tur ut.
  • Er vi snufsete, hoster eller har andre symptomer holder vi oss hjemme. Basta!
  • Vi lufter godt i salen for å sørge for frisk, ren luft. Både instruktører og deltakere kan åpne og lukke vinduene.
  • Ta med eget utstyr. Vi har matter, puter og pledd til utlån på Inspira, men disse har man ingen garanti for at er smittefrie. Ta derfor med egen matte o.l. hjemmefra.

I tida framover vil flere av oss bli syke. Vi må være forberedt på høyere sykefravær. Når det gjelder avbestilling av timer på Inspira så har jeg skrudd ned fristen til 2 timer før timestart.

Jeg ber om at du ved det minste snufs eller host dropper trening og yoga, og at du avbestiller så raskt som overhodet mulig. Det samme gjelder oss instruktører, vi kommer ikke til å kjøre time hvis vi har symptomer, så det kan hende at vi går inn i en tid med noen avlyste timer. Jeg håper i så fall på forståelse for det. Om vi avlyser en time, så er det for å holde dere medlemmer trygge <3

Foto Ina Skjefte

Jeg tipper at vi går inn i en periode med mye trøkk på Inspira, nå er vi mange som har savna yoga og gruppetrening – meg selv inkludert – så nå er vi mange som er gira! Det er herlig! Og jeg gleder meg til å se dere. Ha likevel gjerne litt is i magen, i den forstand at du vurderer å begrense deg litt i forhold til dobbelttimer.

Jo bedre vi får tømt lokalene (både sal og venterom) mellom hver time, jo bedre og tryggere luft får vi å puste i, og jo bedre mulighet får instruktør til å sprite over. Det er lov med dobbelttimer, jeg bare ber forsiktig om at vi fortsetter å hjelpe hverandre med å legge til rette for trygge rammer på Inspira.

Med hele meg og med stor glede i hjertet vil jeg si V E L K O M M E N T I L B A K E til brygga, kjære dere – can’t wait to see you!

Alt godt // Grete