Bring the pose to the student

januar 29, 2020 Inspira AS

‘Bring the pose to the student, not the student to the pose’

Dette er en av mine kjepphester som yogalærer; yogaen skal tilpasses deg – din kropp og din dagsform – og ikke motsatt. Det er mange som tror at det er sånn at man på yoga leker ‘copy cat’ og skal føre kroppen inn i gitte posisjoner som skal se ut slik eller sånn. At det er en fasit på hvilken form og fasong det hele skal ha.

Men det ække sånn! Her er greia:

Du er helt unik. Kroppen din er helt unik. Akkurat som det ikke fins to identiske snøfnugg fins det ikke to identiske hofteledd. Eller ankler. Eller skuldre. Vi har alle et unikt anatomisk utgangspunkt fra naturens side, og uansett hvor motivert du er får du ikke endret på det. Tøy så mye du vil! Bein er bein.

For det andre har vi ulike hverdager og ulik helse. Noen dager tåler vi mye, andre dager gjør vi det ikke. Kanskje er du litt strammere eller ømmere i muskulaturen enn naboen på yogamatta ved siden av deg? Kanskje er du langt mykere og friere i bindevevet enn yogalæreren er? Eller kan hende du er i en tøff periode og trenger å være litt mild med deg selv?

For å si det på amerikansk: You do you!

Gjør det som er rett for din kropp og din dagsform. Som føles bra og gir mestring og godfølelse. Som gjør at når du går ut døra fra yogastudioet så kjenner du deg litt bedre enn da du kom, og ikke motsatt.

#komsomduer

Vi ser deg. Vi tilpasser yogaen til deg. Her på Inspira er det rom for deg akkurat som du er, og så er det oss som er yogalærere sin jobb å hjelpe deg finne den rette stillinga for deg. Ikke slå deg til ro med noe mindre enn det!

Alt godt // Grete