Hurra for hverdagskroppen!

mai 21, 2017 Inspira AS

Flere med meg har sett seg lei på maset om ‘sommerkroppen’, blant annet den fantastiske spaltisten Lene Wikander. I et innlegg på NRK sine sider tar hun for seg dette presset om å skulle se så forbaska fresh, stram og fin ut nå som strandlivet venter. Hva med hverdagskroppene som tydelig viser levd liv, spør hun, hører man liksom ikke til på stranda hvis man har fjernet et bryst eller har psoriasis? Må alt vært glatt, stramt og solbrunt for å være bra nok?

 

Du kan lese innlegget ved å trykke her

Foto: Mikhail Iakovlev

 

Nei, vet du hva… Bra nok, det er du allerede! Bra nok er vi alle. Sommerkroppen folkens, den er i boks. Det er så enkelt som så: Ha en kropp. Nyt sommeren. Sånn, ferdig.

 

 

 

Er jeg klar for sommeren? Ja da. Kroppen min er mykere, rundere, mer arrete og ruglete enn noen gang. Huden har samme farge som skummet melk og jeg har oppnådd et høyere nivå av dissing enn jeg visste var mulig. Men jeg digger kroppen min! Den har båret fram barn, den har tålt vinternetter, våkenetter og tøffe turer. Jeg har kjørt den hardt på trening, jeg har båret tungt og falt hardt, jeg har kræsja med moped, bil og snøscooter, jeg har overlevd et ukjent antall gufne føflekker og reist meg etter et sammensatt utvalg sykdommer og skader. Den funker! Jeg lever.

Jeg er nok litt ekstra hårsår når det kommer til den litt utakknemlige og kritiske holdningen jeg opplever at mange har til egen kropp. Denne uka fulgte jeg nok en skolekamerat til sitt siste hvilsted, og det gjør noe med meg. Jeg setter så utrolig pris på hver dag, hver natt, hver kilo, hver opplevelse og hver rynke jeg får – for mange av de jeg er glad i fikk aldri sjansen. Vi tar det som en selvfølge at denne kroppen vår rett og slett bare holder ut og blir med på lasset, om vi behandler den aldri så dårlig. Men en dag er det slutt. Og hvor viktig var det egentlig da at rumpa var spenstig og magen var flat?

 

Ja til trening fordi det gjør oss friskere og gladere. Ja til god mat som gir oss den næringen vi trenger for å ha det bra og leve godt. Ja til å gi seg selv hvile og restitusjon, og ja til å legge negativt selvsnakk på hylla. Selv trener jeg ikke for å se bra ut – jeg trener for å HA det bra! Og ruglete rumpe eller ei, sommeren skal nytes!

Alt godt til deg og dine // Grete