Favoritter

august 7, 2016 Inspira AS

These are a few of my favorite things…

Quotes Favorite things

…synger Julie Andrews i Sound of Music, og i dette innlegget tenker jeg å gjøre det samme. Men dere skal slippe å høre meg synge, jeg vil rett og slett bare liste opp noen av de tingene som gjør livet mitt litt gladere, lysere, morsommere og bedre.

 

 

Y O G A

Mange liker å gjøre yoga hjemme, og det fins et vell av instruksjonsvideoer på nettet. Min absolutte favoritt er Adriene Mishler, damen bak YouTube-kontoen Yoga With Adriene. Hun har et vell av videoer å velge i mellom, og hun er en av mine favoritter fordi jeg opplever henne som jordnær, trivelig og dyktig. Hun har en fri og herlig humor (jo – humor og yoga kan gjerne kombineres!), og så er hun dyktig. Hun setter sammen gode programmer, og er avvæpnende og oppmuntrende i instruksene sine. Flott dame!

Inspira Adriene

Når det kommer til yogainstruktører in real life, så er dette min topp tre

1 | Ina Løvdal ved Pranahuset i Sandvika

2 | Annie Dahlseng Østby ved Yogaliva i Tydal

3 | Henriette Lien ved HiYoga i Oslo13918797_10154250726112279_252901801_oHerlige, gode, dyktige damer alle tre – anbefaler deg å gripe sjansen hvis du får mulighet til å praktisere med noen av dem!

 

K L Æ R

At jeg har en quirky klesstil, det vet alle som har møtt meg. I følge en av mine dyktige samarbeidspartnere, dyktige Monika (stylist ved Ellemelle her i Namsos) har jeg en bohem-stilkjerne. Jeg trives best som flagrende hippie, med komfortable klær med deilige farger!

Grete i vannet

Du ser meg sjelden i stramme bukser og høye hæler! Derimot sverger jeg til de fargerike og behagelige klærne fra den svenske designeren Gudrun Sjödén – de fleste klærne mine kommer derfra. Kvaliteten trumfer kjedebutikkenes så det suser, og i tillegg er mange av plaggene økologiske. Liker!

Buksa på bildet kommer imidlertid fra Bohemian. Fins ikke noe diggere enn sånne bukser!

 

D U F T

Forever ParfymeVisste du at jeg tidligere jobbet i et parfymeri? Joda, i dressjakke og full sminke sto jeg der og solgte de deiligste dufter. Aberet med denne jobben var imidlertid at jeg ble allergisk mot de fleste parfymer…

Den dag i dag får jeg fortsatt hodepine av kraftige dufter, så de siste årene har jeg ikke brukt parfyme i det hele tatt.

Helt til jeg fant denne – 25th Edition for Women

Denne duften er lett og feminin, med en hvit blomsterduft koblet med en grønn tone av eføy. Den eneste parfymen jeg bruker – en klar favoritt!

PS Herrevarianten av denne er også  n y d e l i g ! Min kjære Vaktmester bruker denne, og når han har den på så går jeg støtt og snuser på han.

 

♦ R E I S E M Å L  ♦

Ikke et vondt ord om storbyer og ‘vanlige’ hoteller, men jeg trives best på de litt annerledes stedene. Mindre glass, stål og trafikkerte bygater, mer atmosfære, kvalitet, natur og ro. Jeg innrømmer glatt at jeg er mer bygdakjerring og fjelljente enn byfrøken! Min topp tre når det kommer til overnattingssteder ser slik ut:

1 | Husfrua Gårdshotell på Inderøya

2 | Orkelbogen Friluftsenter i Kvikne

3 | Jotka Fjellstue på Finnmarksvidda i Alta

13918399_10154251045372279_1107301145_o
Husfrua finner du langs Den Gyldne Omvei. Unikt og vakkert sted med nydelig utsikt, enormt god mat og super service
13950901_10154251045397279_2143814822_o
Orkelbogen har et spesielt sted i mitt hjerte. Ligger vakkert til oppå høyfjellet, midt i naturen. Hjertevarmt og dyktig vertskap, unike bygg og deilig mat. Kvalitet og godt håndverk fra A til Å. Mange gode turmuligheter, og velegnet til konferanser/seminar.
13931686_10154251045487279_1134790246_o
For et par år siden gikk jeg Finnmarksvidda på ski sammen med en gjeng tøffe damer. En av nettene lå vi på Jotka Fjellstue, der fikk vi servert velsmakende samisk mat, bidos. Og du snakker om ‘blåtime’….det er ikke noe filter på det blå bildet, lyset på vidda var helt spesielt!

 

 

♦  S N O P

Jeg skal innrømme at jeg er svak for hjemmelaget popcorn, poppa i kasserolle med masssse smør… ♥ Men det  a l l e r  beste godteriet jeg får, er det jeg lager selv. Dadler, nøtter og cocosa er basen, og så varierer jeg smak litt fra gang til gang. Her skal du få ei oppskrift:

Inspira Godteri 2

 

○ 1 stor kopp dadler
○ 1 stor kopp nøtter (velg dine favorittnøtter)
○ 1 ss vaniljepulver (anbefaler Ultra Lite)
○ 1 ss sesamfrø
○ 1 ss cocosa (kokosolje)
○ 1 ss peanøttsmør
○ Litt salt og bittelitt honning

 

Dette kjører du bare i foodprosessor til du har en passelig fin ‘deig’. Sett den i kjøleskapet så den stivner litt, før du tar den ut igjen og triller kuler. Proteinrikt og  g o d t !

 

T R E N I N G S Ø V E L S E R

Jeg digger

1 | Strake markløft

2 | Saksing

3 | Utfall til kneløft

 

.

Strake markløft gjør jeg som regel med kettlebells, men som dere ser – det går også fint an å bruke en sprell levende unge som ‘vekt’. Her har jeg tilnærmet strake bein (bitteliten bøy i kneet som holdes i ro), og så tipper jeg overkroppen helt strak ned og opp.

Inspira ScissorsSaksing – det er når jeg ligger på rygg med korsryggen stemplet ned i matta, og så alternerer jeg mellom å trekke ett og ett bein mot brystet mens det andre senkes ned mot golvet.

Knallgod øvelse for magen!

 

Utfall til kneløft – det er øvelsen som lår & rumpe  e l s k e r . Under her ser dere en av de flotte mødrene fra Mamma & Mini med en liten skatt på armen

IMG_2741 IMG_2742

 

I tillegg til at denne øvelsen tar godt i beina og baken, så får du også skjerpet balansen. Det trenger vi!

Føler du deg ekstra pigg så legger du inn et hopp på vei opp til kneløft.

 

 

Jepsipepsi, da har jeg delt noen få av mine mange favoritter. Noen flere som har sans for de samme tingene – eller kanskje du foretrekker noe helt annet?

Et aller siste tips vil jeg klemme inn, og det handler om hår. Jeg har nemlig en frisør jeg vil skryte av, og det er Kjellfrid ved Amindas Rom. Der får du en helt unik oppfølging og service, og så er produktene som brukes økologiske. Det liker vi! Kjellfrid er også kraniosakralterapeut, så det er flere gode grunner til å ta turen innom koselige Amindas Rom. Anbefales varmt!

Nå venter ovnsbakt laks fra Namsen på meg – luksusmat! Mannen og eldstemann tilbrakte ettermiddagen og kvelden på elva i går, og økta bar frukter. Er jaggu heldig som har en mann og en gutt som ordner mat til familien! Jeg håper du nyter søndagen der du er ♥

Alt godt // Grete