På øret

oktober 16, 2021 Grete Lian

Jeg er veldig glad i å ha en god lydbok eller en podkast på øret, og kan nok trygt klassifiseres som en storforbruker av både Storytel og Spotify. I dag vil jeg gjerne dele noen av de podkastene jeg lytter mest til, og som du vil se handler det mye om fysisk og psykisk helse. Jeg syns rett og slett det er interessant og inspirerende, og elsker podkaster som kan gi meg både lærdom, forståelse og påfyll av motivasjon.

Evolution

Denne podden er jeg storforbruker av, i sommer og høst har jeg hørt mye på guttene fra treningskjeden Evo og deres podkast Evolution. De kommer med jevnlige episoder, og snakker helt enkelt om trening. Anbefaler deg å starte på begynnelsen og lytte deg gjennom episodene fram til i dag. Masse god input knyttet til trening, for eksempel hvordan komme i gang med trening, hvor ofte skal man trene, tips til økter, kunnskap om kropp og fysiologi, hvorfor er det lurt å trene – og ikke minst er det god stemning og innslag av litt frisk humor. Det like æ!

Fysisk for psykisk

I denne podkasten snakker Silje Emilie Tønnesen om hvordan det psykiske henger sammen med fysiske og vice versa. Mange kjenner Silje som ei råtøff treningsmaskin, men i denne podden slipper hun lytteren tett innpå seg selv og åpner opp om at også folk som ser imponerende ut på Instagram kan ha tøff bagasje. Igjen, jeg anbefaler deg å starte med begynnelsen, for å bli kjent med Silje og grunnlaget som podden er bygget på. Sårbart, ærlig og ekte, og verdt en lytt.

Sporty business

Altså, denne kommer jeg ikke utenom – jeg digger Sporty business og får med meg hver eneste episode. Det skal sies at denne podden nok er mer interessant for meg enn for folk flest, dette er nemlig en bransjepodkast for oss som er i treningsbransjen, men jeg tipper at mange som ikke er i businessen likevel vil synes innholdet i Sporty business er spennende. Jeg har hatt gleden av å møte Eva Katrine som driver denne podden flere ganger, og hun er virkelig en fantastisk treningsinstruktør, hun er faglig råsterk og er virkelig en spydspiss innen gruppetrening og profesjonalisering av treningsbransjen i Norge. Bra dame, bra podd.

God bedring

Ah, denne podkasten liker jeg. Cecilie Kåss Furuseth er programleder og hun har med seg fastlege Kaveh Rashidi, psykolog Peder Kjøs. De får besøk av ulike gjester, og sammen svarer de på spørsmål knyttet til fysisk og psykisk helse. De snakker om alt mellom himmel og jord, og tonen er lett og fin. Lærerik og trivelig podkast, God bedring er fin å ha på øret!

Treningspodden

Så er det Treningspodden da, dere. Ja, jeg vet jeg har skrevet om den tidligere, men denne podden er da altså den podkasten som har fulgt meg lengst, den er en favoritt år etter år. Silje og Pia kommer med ukentlige episoder der de tar for seg alt mulig knyttet til helse, trening og kosthold. De byr på seg selv og er både proffe og personlige. Selv om tonen i Treningspodden er lettbeint og jovial er det bra fagstoff de formidler, dette er to damer med solid erfaring og utdanning innen yoga og mental såvel som fysisk trening. Anbefales!
Det var mine fem favoritter denne høsten. Lytter du til noen av disse? Har du tips til andre podkaster som du vil dele? I’m all ears – fortell meg gjerne om dine favoritter!


Alt godt // Grete