Vi senker korona-skuldrene bittelitt

september 1, 2021 Grete Lian

La meg innlede meg å være tydelig på at vi ikke slipper skuldrene helt ned og tenker at «okei, nå er faren over». Det er en stor, stor lettelse at de aller fleste av oss nå er beskyttet av vaksine, men det er viktig å huske at selv om vi er vaksinerte så kan vi være smittebærere. Og jeg for min del har stor interesse av å holde for eksempel ungene mine så trygge som mulig ved å gjøre alt jeg kan for å ikke ta med smitte hjem til dem – det tror jeg gjelder oss alle.

Jeg vil også presisere at vi ved Inspira har medlemmer som grunnet alvorlig allergi ikke kan ta vaksine, samt at vi har gravide medlemmer som heller ikke kan ta vaksine. Av hensyn til disse ber jeg innstendig om at alle setter seg inn i og respekterer kjørereglene jeg deler i dette innlegget.

Men altså – nå kan vi senke skuldrene litt, og det betyr i praksis to ting på Inspira.

Døra

Nå skal dere endelig få ta i dørhåndtaket til ytterdøra igjen, og selv slippe dere inn og ut av lokalene. To ting jeg vil insistere på i denne sammenhengen er

1) Ikke kom tidlig! Kom max 5 minutter før timen din starter.

2) Desinfiser hendene dine med sprit rett etter at du har kommet inn, og rett før du går ut.

Dobbel glede

Så har jeg en gladnyhet jeg vet vil begeistre mange: Nå åpner vi sånn smått for dobbelttimer igjen!

Også her har vi et forbehold: Vi åpner for én dobbelttime i uka pr medlem. Det betyr at Kari kan booke for eksempel Pilates etterfulgt av Yin Yoga tirsdag kveld, men da har hun brukt opp dobbelttimen sin den uka.

Det er altså ikke fritt fram, slik at man kan booke dobbelttimer kveld etter kveld – kun en dobbelttime i uka. Men du kan booke så mange enkelttimer du vil i løpet av ei uke.

Så regner jeg med at dere alle forstår at dobbeltimer = færre får plass på time. Hvis de 14 som er booket inn på Pilates også booker seg inn på Myk Yogså, så betyr det i praksis at det er 14 medlemmer som ikke får plass. Sånn er det bare, det er enkel mattematikk 🙂

Møt opp!

Jeg vil sende ut enn (litt streng) bønn i den anledning: Hvis du setter deg på venteliste er det ditt ansvar å følge om du har fått plass på timen. Det har vært altfor mange tilfeller av at folk ikke møter opp på time, og det er utrolig frustrerende og irriterende. Har du meldt deg på, forventer jeg at du kommer.

Minner om at beskjed om at man er tatt av ventelisten og har fått plass kommer via mail, så ta ansvar og følg med i innboksen din hvis du står på venteliste.

Jeg er litt lei av «Oj var jeg påmeldt der ja, det hadde jeg glemt» eller «Ups, jeg så ikke denne mailen før i dag jeg». Når det står 4 andre medlemmer på venteliste på akkurat den timen som ikke fikk plass, så er det utrolig kjipt at noen som faktisk har fått plass velger å ikke bruke den.

Bare tenk på hvor lite happy du selv blir når du blir stående på venteliste og ikke får plass på timen du hadde ønsket deg.

Andre tiltak

For at det skal være så trygt som mulig på Inspira kjører vi fortsatt med noe lavere deltakerantall på hver time, og vi har alle med personlig utstyr (yogamatte, pute, pledd og lignende) selv.

Vi holder trygg avstand til hverandre, og vi tar på færrest mulig kontaktpunkter.

Det vaskes, spriters og luftes godt.

Så tar jeg som en selvfølge at man holder seg hjemme når man er litt tufs i formen. Er du forkjøla, snufsete, hoster litt eller har magetrøbbel ber jeg om at du holder deg hjemme. «Det er sikkert ingenting farlig» tenker du kanskje, men det kan verken du eller jeg vite. Better safe than sorry! (og vi tåler alle å stå over en time en sjelden gang)

Foto Ina Skjefte

Så for å oppsummere: Du kan nå booke en dobbelttime i uka (men moderer deg solidarisk til den ene), og du kan nå åpne døra selv (men kom max 5 minutter før timestart, ikke tidligere).

Vel møtt til trygg yoga og trening på Inspira!

Alt godt // Grete