Ei tilbakemelding som varmet

januar 23, 2020 Inspira AS

Jeg er så glad i alle de som er en del av Inspira. Unike, flotte, åpne mennesker som uke etter uke møter opp på yoga eller trening – eller begge deler. Mennesker med ulike bakgrunner, ulik form, ulik helse. Noen er 33, noen er 78, noen er 56. Noen har astma, noen har kreft, noen har reumatisme. Noen har ME, noen har underlivsproblemer, noen har hofteprotese. All slags folk, hver og en fine på sitt vis, alle med levd liv i bagasjen.

En av disse damene har de siste årene vært gjennom brystkreft med tilhørende behandlinger og operasjoner. Ei flott, modig og sterk dame med evig pågangsmot! Hun delte en historie fra den siste operasjonen hun hadde som gjorde inntrykk på meg.

Hun fortalte hvordan hun pleide å ligge og grue seg mens hun ventet på å bli trillet inn i operasjonssalen. Det er en utrolig sårbar situasjon. Man vet kanskje ikke helt hvor lenge man må vente eller hvordan operasjonen går, og den (noen ganger lange) stunda før det ble hennes tur hadde hun tidligere opplevd som nerverpirrende og tøff.

Men den siste gangen jeg skulle opereres hadde jeg en fordel!

fortalte hun. ‘Jeg hadde jo begynt på yoga siden sist, og hadde lært meg hvordan jeg kunne roe meg ned ved hjelp av pusten! Så jeg pustet. Rolig inn og rolig ut. Igjen og igjen. Og da gikk ventetida så mye fortere, tida fløy. Og jeg var mye roligere da det ble min tur. Helt avslappa. Pustinga jeg hadde lært her på yoga var til stor hjelp!’

Det er lite som varmer hjertet mitt mer enn slike fantastiske tilbakemeldinger! Jeg blir rørt og takknemlig, og setter så enormt pris på å få dele dette fantastiske livsverktøyet som yoga kan være. Yoga er ikke bare noe man gjør på ei yogamatte en gang eller tre i uka, det er noe du lever. Vi lever yogaen.

Høres det rart ut? Joda, jeg kan forstå det. Kanskje skjønner du ikke hvordan ‘litt bøy og tøy og pusting’ skal kunne ha noen effekt på folks liv og helse. Det er forståelig. Men du? Enn om du kommer og opplever det med egne øyne, ører, kropp og sinn? Gi det en sjanse. Gi deg selv en sjanse til å gjøre noe godt for deg selv. Noe som kan hjelpe deg i din hverdag. En prøvetime koster ingenting, og du er hjertelig velkommen.

Jeg takker den flotte kvinnen som delte sin historie. Det inspirerer <3 Når jeg ser henne løfte vekter, gjøre pushups, praktisere pustmeditasjon eller være med på en solhilsen uke etter uke på Inspira smiler hjertet mitt. Hun er råtøff! En hverdagsheltinne. Og hun har skjønt at det er nødvendig å ta vare på seg selv med både yoga og trening. I dag er hun sprek og sterk og positiv. Hurra for det og hurra for alle hverdagsheltinner og hverdagshelter!

Alt godt // Grete