Egenpleie

mai 26, 2019 Inspira AS

Som mange av dere vet har yogaen en stor plass i livet mitt fordi det er min ‘medisin’, det er det som holder meg frisk og førlig, glad og rolig. Jeg har en lite fancy praksis, den er egentlig ganske traust. Som gammel danser skulle en kanskje tro at jeg ble trukket mot de vakkert koreograferte vinyasa-øktene med en flyt som utvikler seg og utvikler seg i stadig skjønnere mønstre. Men nei. Jeg elsker å bli i noe, ta meg tid til å komme til bunns et sted eller i ei bevegelse før jeg går videre. Derfor går yogaen min ofte ganske rolig for seg.

Noen ganger er jeg så heldig at en av skattene mine blir med på matta

Forstå meg rett, jeg digger den dynamiske og mer fartsfylte yogaen også, vi mennesker trenger både yin og yang. Vi trenger ro og hvile like mye som vi trenger aktivitet og action. Vi trenger det myke og vi trenger det harde, vi trenger natta like som vi trenger dagen. Jeg personlig får dekket mye av yang-energien ellers i hverdagen min, blant annet ved at jeg trener relativt mye og hardt. Jeg holder et ganske høyt tempo til tider. Da er det deilig at yogaen ofte blir det myke motsvaret, den godstunda da jeg kan vende meg innover og lande litt.

Så er det ofte sånn at det er ryggen min som trenger litt ekstra kjærlighet. Den setter pris på at jeg steller godt med den, derfor trener jeg den godt slik at den er dønn sterk og så yoger jeg den myk og smidig. Jeg vil gjerne at ryggen skal få innom grunnbevegelsene hver eneste dag; at den skal få bøye, strekke og vri seg til ytterpunktene daglig. Det gjør så godt!

I dag vil jeg dele en liten snutt fra Inspira LIVE med deg. Ei bittelita halvtime der en morgentrøtt versjon av meg sier go’ morn til kroppen på yogamatta. Enkelt og rolig.


Kanskje du vil være med?

Som du ser, det er lite glamour, her skjer yogaen midt på stuegolvet, gjerne omgitt av en støvdott eller to. Jeg er (som vanlig) iført en litt sliten stillongs, og tekoppen er aldri langt unna. Jeg er forkjøla på denne videoen, så litt snufs og host er det også.

Men sånn er livet. I alle fall mitt liv. Og jeg deler gjerne, om ikke annet for å vise at yoga med lave skuldre kan være like stas som en imponerende Instagram-verdig håndstående i solnedgang utført av ei feiende flott dame med fine, nye yogatights. Kult det også, for all del. Men her er da altså et annet alternativ. Hvis det frister.

Alt godt // Grete