“Dette skulle elevene mine fått tilbud om”

april 10, 2018 Inspira AS

Sitatet kommer fra en av de mange flotte grunnskolelærerne som går på Inspira. Hjertesukket kom etter ei yogatime der vi hadde ei god avspenning på tampen av praksisen. Jeg skjønner så godt hva hun mener, mange av våre barn og unge opplever stress og kjenner på uro. De trenger hjelp til å lande. I en undersøkelse kommer det fram at så mange som en av tre tenåringer er kronisk stresset. Samme artikkel peker også på betydningen søvn (og søvnmangel) kan ha for stress. Mange ungdommer lever i en konstant påkoblet tilværelse, der de skal holde Snapstreaken gående, prestere bra på skolen, være vellykket sosialt, sjekke alle pip på telefonen og samtidig se ut som en fitnessmodell.

Ikke rart de blir slitne!

 

Jeg tenker at barn og unge innimellom trenger hjelp til å koble av. Til å logge av, skru av det utovervendte fokuset og heller vende sansene innover og finne roen. La hodet og tankesnurret få lande, la pusten få roe seg og la kroppen hvile i øyeblikket. For å få til dette behøver både barn, unge og voksne noen gode verktøy

– og det er her yogaen kommer inn

Yoga, bevisst pust og mindfulness er tre gyldne nøkler som vi kan bruke for å finne ro og hvile. Yoga kan gi oss et klarere hode, bedre konsentrasjon og ro i kroppen. Det fortjener ungene våre ♥

 

I likhet med flere andre yogalærere skulle jeg ønske at yoga og/eller mindfulness ble en del av skoledagen. Jeg er overbevist om at lærere ville oppleve et helt annet fokus og en helt annen ro i klasserommet dersom elevene fikk en dose velgjørende yoga nå og da.

Og vet du hva? Jeg melder meg.

Jeg melder meg som omreisende yogalærer til enhver av skolene i Namdalen som skulle være interessert i å gi sine elever yoga. Etter å ha jobbet med barn og unge i seksten år og med utdanning innen dans, aktivitet og yoga for barn i bagasjen tenker jeg at det å være ambulerende yogalærer for barn og unge er midt i blinken.

Finner skolene rom til dette, tror du? Jeg håper det. Jeg håper jeg blir nedringt av rektorer og inspektører og lærere som har lyst til å gi elevene ei godstund. Det er jeg overbevist om at både elevene og lærerne vil nyte godt av.

 

Hva tenker du om dette? Jeg hører gjerne fra deg. Jeg nås på telefon 90 98 93 54 og på mail grete@inspiranamsos.no. Imens ønsker jeg deg fine aprildager!

 

Alt godt // Grete

 

 

 

Linker til forskningsartikler:

Chronic stress among adolescents: Contributing factors and associations with academic achievement

 

Karakterpress, kroppspress og gjengpress – Fokusgruppeintervju av jenter i 9. klassetrinn etter funn fra Ungdata‑undersøkelsen