5 gode grunner til å gå tur

januar 15, 2017 Inspira AS

Neida, du trenger ikke vente til treningssenteret åpner på mandag – du kan smette inn litt god aktivitet i hverdagen din når som helst ved å snøre på deg skoene og gå deg en tur! Ikke helt motivert…? Her skal du få 5 gode grunner til å unne deg en liten luftetur:

1  |  Det er bra for deg!

Å gå tur styrker den fysiske helsa di. Både legger, lår, rumpe og kjernemuskler får trening når vi går tur. Magen din liker det også – en gåtur kan gjøre godt for fordøyelsen. Hvis du legger i vei i et friskt tempo og i tillegg får lagt inn noen gode motbakker på turen så får også hjertet jobbet godt.

2  |  Det er trygt

Gåing er adskillig snillere mot leddene enn for eksempel løping, skaderisikoen er lav. Et enkelt sikkerhetsgrep oppfordrer jeg deg imidlertid varmt til å ta for å holde deg trygg langs veien: Bruk refleks!

3  |  Det hjelper oss med å holde vekta

Enkelt og greit! Og er man litt tung i kroppen så er gåing en veldig tilgjengelig og fin måte å trene på. All aktivitet monner og gjør godt, og husk at uansett hvor sakte du går eller hvor kort turen blir, så slår det dem som sitter hjemme i godstolen!

4  |  Det er enkelt!

Du trenger ikke et medlemsskap, du trenger ikke forholde deg til klokka, du trenger ikke noe spesielt utstyr – det er bare å gjøre det. For å sitere Nike: Just do it!

5  |  Det gjør godt for både sinn og sjel

Det er sikkert flere enn meg som har kjent at humøret har endret seg til det bedre i løpet av en gåtur? Det å gå tur kan hjelpe oss med å snu sinnstilstanden, og er derfor en billig, bivirkningsfri og enkel medisin mot nedstemthet eller dårlig humør. Kanskje har du også en venn som vil slå følge med deg? Sånt gjør godt for både hjertet og hodet.

Den største bøygen vil ofte være dørstokken – kommer du deg over den så har du vunnet!

God tur!

Alt godt // Grete