Sei mæ ein ting…

desember 27, 2016 Inspira AS

…ska den aldri bli enklar å gjør den her øvelsa?!

Dette utbruddet kom fra en av Pilates-damene en tirsdagskveld i desember, og jeg måtte le. Vi har nemlig jobbet med nevnte øvelse gjennom hele høsten, og hun syns liksom aldri den ble noe lettere å gjennomføre. Det hun ikke visste, var at jeg hadde økt antall repetisjoner og/eller runder hver eneste tirsdag fra august til desember… Den utholdende styrken til denne herlige dama hadde jo økt som bare DET, men det er ikke alltid så lett å oppdage når man ikke har full kontroll på hvor mange repetisjoner jeg har coachet dem igjennom fra uke til uke.

Her ser du øvelsen

 

Den ser jo forsåvidt uskyldig og grei ut, syns du ikke? Jeg pleier å sirkle beinet i begge retninger før jeg skifter bein. I tillegg til å ta i rumpe og bakside lår så er denne også fin for å skjerpe opp stabiliteten i kjernen. Er man ikke ‘på’ i støttemusklene så blir det fort både salsa og samba her.

I all trening så er det klokt å ha en plan. Hvis vi bare trener ‘på gefühlen’ så er det jammen ikke enkelt å vite om man har utviklet seg eller ei. Jeg har en liten tommelfingerregel som er som følger: Hver eneste gang øker jeg motstanden bittelitt. Det gjør jeg ved at jeg øker antall repetisjoner eller runder, setter ned tempoet, legger til noen elementer som utfordrer mer, korter ned pauser eller helt enkelt legger på vekt.

.. – og da skjer det ting!

..

Hvordan er det med deg, har du en plan for treninga di? Kanskje har du en treningsdagbok? Del gjerne dine tips – gode ting er til for å deles!

Og du – det er noen få ledige plasser på Pilates, hvis du også ønsker å stramme opp kroppen fra innerst til ytterst, bare trykk herså kan du lese mer om denne populære og effektive treningsformen.

Ha en frisk og hjertevarm dag!

Alt godt // Grete