Bra nok!

september 3, 2016 Inspira AS

Hvor mange arenaer skal vi vel ikke prestere på? Vi skal mestre, vi skal levere resultater både profesjonelt og privat, og vi skal gjerne være både flinke og pene attpåtil.[spacer height=»20px»]

 

For meg er yogaen et deilig motsvar til det prestasjonsfokuset som preger hverdagen 

yoga[spacer height=»20px»]

For meg handler yoga mer om å være enn å gjøre, mer om å oppleve enn å utføre. Jeg blåser i hvordan ting ser ut, jeg er mer opptatt av hvordan det kjennes. Det har ikke alltid vært sånn, denne avslappede holdningen er noe jeg har oppnådd først nå de siste årene, etter mange år med fokus på det visuelle.[spacer height=»20px»]

Grete Attitude[spacer height=»20px»]

Tidligere jobbet jeg med dans, og i danseuniverset handler alt om det visuelle. Uavhengig av hvordan det føles, så skal beinet opp sånn og ryggen bøyes bak sånn – og for guds skyld; strekk på anklene og tærne!

Følger man visse yogapersonligheter på Instagram, så kan man fort tro at dette gjelder i yoga også; at det handler om å brette seg dobbel, stå oppned og lirke beina bak hodet for enhver pris. Helst i naturskjønne omgivelser (strand er poppis!) med kun en liten topp og en liten shorts eller truse som bekledning… For ganske mange er det akkurat dette som er yoga, de har fokus på det fysiske, gleden de føler ved å mestre nye ting med kroppen sin. Og det er jo okei, det.[spacer height=»20px»]

Jeg vil imidlertid at yoga skal føles. Kjennes og oppleves, ikke nødvendigvis se imponerende ut. Derfor er jeg så himla for begeistra for kampanjen #branok2016 som Global Yoga Trondheim har sparket i gang. Den går ut på at helt vanlig mennesker legger ut et bilde av seg selv i en gitt yogastilling og tagger bildet med hashtaggen ‘branok2016’. Ikke nok med at helt vanlige hverdagshelter får vist at deres versjon av yogastillingene er bra nok – vi duger! -, for hvert bilde doneres også 1 krone til Kirkens SOS.[spacer height=»20px»]

What’s not to love? Her kan du se noen av bildene:[spacer height=»20px»]

14215192_10154329956137279_831826095_oHer kan dere se bilder fra mala_mania, clarissabergh, sirisyoga og maybrittstyrkecoach ♥[spacer height=»20px»]

Grete Butterfly[spacer height=»20px»]

Og her har du meg. På matta mi, hjemme på stuegolvet, hvor jeg gjør yoga midt i mellom legoklosser og hundehår. Ikke har jeg fancy ‘yogaklær’ på, ikke er knærne mine klistret flatt ned i golvet, ikke klarer jeg å brette meg helt dobbel. [spacer height=»20px»]

Men: Det føles bra.

[spacer height=»20px»]

 

Og min sommerfuglstilling er bra nok, min yoga er bra nok, jeg er bra nok. 

[spacer height=»20px»]

Og det er jaggu du også! Søk opp Global Yoga Trondheim og #branok2016 og sleng deg med du også – ny stilling og nye muligheter hver dag fram til og med 17. september.[spacer height=»20px»]

Kan jeg, kan du. Ha en hjertevarm lørdag der ute! Alt godt // Grete

Lagre

Lagre