God bok

august 12, 2016 Inspira AS

‘God bok!’ sa Minken Fossheim og smilte gjennom tv-skjermen etter å ha klappet sammen boka hun hadde lest fra. Jeg var kanskje en rar unge, men jeg elsket det programmet. Det å lese eller bli lest for, det har jeg alltid likt.

 

Vi har brakt det videre, både pappaen til ungene og jeg syns det er både koselig og viktig å lese for de små. Det ble mange rim og regler, nattasanger og eventyr de første årene, men nå som vi har skoleunger i heimen så begynner barnas litteratur virkelig å fenge oss foreldrene også – det er så mange  b r a  bøker. Det siste året har vært preget av noen favoritter jeg gjerne deler:

Storebror har alltid vært en lesehest
Storebror har alltid vært en lesehest

 

1 | Harry Potter av J. K. Rowling

Når det gjelder Harry Potter-bøkene så er både mor, far og barn frelst, ingen over – ingen ved siden av. Jeg husker fortsatt da jeg leste den første boka, ‘De vises stein’. Det var i 2000, jeg skulle ta toget ned til Oslo etter en ferie hjemme hos mor og far. Jeg fant ingenting å lese, og endte opp med å ta med meg den første Harry Potter-boka. Ei barnebok…eeh, snakk om være desperat etter lesestoff! Men fra jeg åpnet boka i Trøndelag og til jeg framme i Oslo hadde jeg ikke lagt fra meg boka en eneste gang. Kjærlighet fra første side!

Det var pappaen til ungene som begynte å lese den samme boka for dem i fjor, og de ble også bitt av basillen. Bok, lydbok, film – yes, please, vi er med på alt! Vi har faktisk planlagt å ta en tur til England for å besøke det som fins av Harry Potter-severdigheter. Det blir stas!

Bildet er hentet fra dagbladet.no

 

 

2 | Matilda av Roald Dahl

Åh, som vi elsker Roald Dahl! Jeg vokste opp med å lese ‘Danny og den store fasanjakten’, ‘Charlie og sjokoladefabrikken’ og ‘Matilda’. Jeg var  s å  forundret over at det gikk an å spise bare en bittebitteliten bit av sjokoladen sin av gangen, som Charlie gjorde, jeg husker jeg syns det var helt utrolig (spørs om jeg var litt mer av den glupske typen selv…).

Ungene digger de to sistnevnte bøkene, spesielt ‘Matilda’ har vi lest flere ganger. Og så er jo filmene så bra! Vi var på kino og så ‘Store Vennlige Kjempe’ i kveld – knallbra film!

Bildet er hentet fra litteraturhuset.no

 

Bildet er hentet fra litteraturhuset.no
                            

 

3 | Archie Greene av D. D. Everest

Bildet er hentet fra bokklubben.no

Ungene her i huset liker litt spenning og fantasi, og litt magi er slettes ikke å forakte. Denne boka syns vi alle var super! Ja faktisk så klarte ikke jeg å begrense meg til noen få kapitler hver kveld, så jeg smugleste hele boka etter at ungene hadde sovna. Nå venter vi spent på en oppfølger om magiske Archie, som har et blått og et grønt øye…   
Bildet er hentet fra bokklubben.no

4 | Gangsterbestemor av David Walliams

Bildet er hentet fra Tanum.no

Sprø, herlig bok om Ben og hans bestemor. Bestemor lukter kål, er gammel og kjedelig og Ben haaater å være hos henne. Helt hun forteller ham om sine tidligere eventyr! Sammen legger de en vill plan som involverer mopedkjøring, svømming, kronjuvelene og så klart selveste Dronningen. Kjempeartig bok!

Bildet er hentet fra tanum.no

Drømmebilder Gyda

….og noen ganger lar vi bok være bok og så gjør vi litt tegneyoga ♥

 

Nå var det slettes ikke meningen å leke bokblogg her, det får de som kan sånt ta seg av, men dette var i alle fall noen av våre favoritter. Har du lest noen av disse forfatterne? Hva syns du, hva er dine favoritter? Nå er vi snart ferdige med boka vi holder på med, så tips mottas med takk!

 

Alt godt // Grete