Yin Yang

juli 21, 2016 Inspira AS

Balanse.

Jeg syns det er et enormt fint ord, har alltid likt det ordet. Noe fornuftig og nødvendig. For å ha balanse må vi ha nok av noe, samtidig så må det ikke bli for mye. Ikke for mye til høyre, men nok. Nok aktivitet, men ikke for mye. Akkurat passe – eller ‘alt med måte’ som min pappa alltid har sagt.

Inspira Yin Yang
Yin og Yang representerer to motkrefter, to kontraster som begge er like viktige, de utfyller hverandre. Der Yin er mørk er Yang lys, der Yin er mer passiv er Yang mer aktiv, der Yin er feminin er Yang maskulin.

Oversetter vi dette til hverdagen så kan vi si at det som handler om action, trøkk, resultater, effektivitet, pushing og stress er Yang. Vi skal være flinke, vi skal mestre, vi skal stå på, vi skal gi alt og bli best….

 

…..og vi blir syke av det.

Jeg ser det i treningstrendene, folk foretrekker ofte timer der de får tatt seg helt ut, der de blir svette og slitne og kan føle seg ‘flinke’ etter endt økt. Mange ser ikke poenget med de roligere timene, der fokuset kanskje er mer på å være enn å gjøre. Mer på sanse og oppleve og lytte til seg selv framfor å presse kroppen til nye grenser. Ikke makspuls eller jag etter six-pack, men mer et åpent, undrende møte med egen kropp og eget sinn. Egenpleie, velvære, hvile, avspenning.

Forstå meg rett: Jeg elsker Yang Yoga og hard trening! Jeg elsker å bli svett og sliten, jeg liker å bli andpusten og være skjelven i beina etter ei hard økt, at det koker og er trøkk.

Love it!

Grete Needle PoseMen vi trenger også Yin

Yin Yoga er min pauseknapp, det er som om jeg ligger til rensing og lading på en og samme tid. Jeg kjenner at det er sunt for meg, jeg kjenner at jeg presterer bedre når jeg får nullstilt kropp og sinn innimellom. Jeg har skjønt at jeg trenger å koble all den gode hurramegrundt-aktiviteten min med tilsvarende god hvile. Like mye som jeg trenger å trene hardt, pushe grensene mine og stå på, trenger jeg å bare være. Prosess foran resultat.

 

Drømmebilder Grete hvilerEr du flink til å koble av? Klarer du å skru av tankekverna og ‘alltid beredt’-følelsen i musklene dine? Greier du å være fornøyd med å gjøre lite?

Invester i hvile, og kjenn at

  • Blodtrykket og pulser senker seg
  • Tankene roer seg
  • Kroppen ‘lander’ og mykner opp
  • Du får mer energi og presterer bedre
  • Du takler stress og ubehag i hverdagen bedre

Yin Yoga er min smertelindring nummer 1. Etter skaden jeg pådro meg i en ulykke for noen år siden hender det fortsatt at ryggen er vond innimellom. Jeg har funnet ut at trening og yoga er det som hjelper, det er min medisin. Mye triveligere og mye sunnere enn Paracet og Paralgin!

Har du lyst til å prøve? Du er varmt velkommen på en av Inspiras gode yogatimer, det er bare å sende et pip til grete@inspiranamsos.no og så kan vi rulle ut matta sammen ♥ Imens: Nyt dagen!

Alt godt // Grete