Så godt og så vondt!

juli 13, 2016 Inspira AS

Baller er tingen. Tennisballer! I’ve been missing out, det skjønner jeg nå. Etter gode dager på yogaworkshop på Trøndertun med herlige Henriette Lien har jeg da altså fått et helt nytt forhold til tennisballer. Hvorfor skal jeg fortelle om litt.

Inspira Henriette 1

Men altså; Henriette. For ei nydelig dame! Gjennom to dager svettet vi oss gjennom hele 10 timer med dette kloke, inspirerende, jordnære og skjønne mennesket.

Øktene var 2,5 timer lange, og delvis tøffe. Kjære vene som vi pustet, skalv og glinset gjennom alle de ti timene… Bustete hår, svett panne og røde kinn: Check, check og check.

Tema for de ulike øktene var Core Flow, Hjerteåpner, Yin/Yang og bindevevsmassasje. Hvis du lurte; joda, når man har jobbet med kjernemuskler i nærmere 3 timer – ja, da kjenner man det. Core Flow var tungt og deilig.

Hjerteåpner-økta handlet mye om bakoverbøyninger. Det siste året har jeg blitt mer og mer glad i bakoverbøyninger, ettersom kroppen (og da spesielt ryggen) tåler mer og mer. Spesielt myk er jeg ikke, tvert i mot er jeg kanskje stivere enn de fleste, men det føles bra likevel!

Velbehaget i bakoverbøyningene har jeg nok Yin Yoga å takke for, den har gitt meg en helt annen ro i kroppen. Vi startet dag nummer to med Yin, og det var 100 % nytelse for min del. Av alle de ulike formene for yoga er Yin Yoga min absolutte favoritt. Jeg syns det er så godt å jobbe i dybden, både med kropp og sinn. Rolig, mildt og enormt kraftfullt.

Inspira Henriette 2

Ellers jobbet vi en hel masse i par, det var stas. Godt å få bekreftet at kroppen tåler både den ene og den andre vinkelen og retninga, og ikke minst var det artig å få testet ut noen grenser. Gruppa var sammensatt, både yngre og mer voksne deltakere, med varierende bakgrunn, fysikk og erfaring.

Inspira Annie

Til min store glede traff jeg på en god kollega fra Tydalen, selveste Annie fra Yogaliva. Ta gjerne en titt på siden hennes, den finner du her. Ei fantastisk dame med et vakkert hjerte, som har fått så godt som ‘hele’ Tydalen til å gjøre yoga.

13694266_10154185860032279_547409930_o

 

Så var det disse ballene, da. De brukte vi til å gi oss selv bindevevsmassasje. I over 2 timer lå vi oppå disse ballene, plassert under ulike deler av kroppen. Det minnet veldig om triggerbehandling hos fysioterapeut, for de av dere som har hatt gleden av å oppleve det. Litt elsk / hat, der altså… Så vondt, men samtidig så godt!

Ballene ble plassert på forskjellige punkter, før vi ved hjelp av kroppsvekt fikk presset ballene  g o d t  inn i bindevev og muskulatur. Jo, det var delvis innmari vondt, men det gjorde utrolig godt for kroppen – jeg følte meg myk, lett og avspent etterpå. Deilig!

Kunne du tenke deg å prøve?

Det er ikke ofte jeg får meg med slike workshoper, men disse dagene har virkelig fylt opp inspirasjonsreservene. Nå gleder jeg meg til å integrere nye, gode elementer inn i praksisen min. Jeg gjør hovedsakelig Yin og Myk Yoga i egenpraksisen min, men jeg kjenner at det blir mer Vinyasa framover!

 

Hva med deg, hvordan går det med din praksis? Husk; litt vil alltid være bedre enn ingenting!

 

Alt godt // Grete