23. mai 2022

Hvert minutt teller

Redusert risiko for angst og depresjon, bedre søvn, styrket beinmasse, bedre minne, mindre kroppsfett, lavere risiko for hjerte- og karsykdommer og kreft, bedre evne til å regulere følelser…

– joda, fysisk aktivitet er medisin for så mangt ❤

Tidligere denne måneden la Helsedirektoratet fram nye råd om fysisk aktivitet og stillesitting, og de gir oss god kunnskap om hva som er bra for oss. Jeg skal liste opp noen av rådene lenger ned her, men er det en enkel beskjed jeg vil du skal ta med deg ut av alt dette så er det følgende: Alle monner drar.

Litt er alltid bedre enn ingenting. Det betyr at selv om det anbefales flere minutter i aktivitet enn du klarer gjennomføre på ei uke, så teller det at du gikk til postkassa og tilbake. Det teller om du reiser deg og ser Kveldsnytt stående i stedet for sittende. Det teller om du tar en telefonsamtale gående i korridoren i stedet for å sitte på plassen din. Alle. Monner. Drar. Og det syns jeg er supert at Helsedirektoratet løfter fram!

Nytt av året er at rådene er mer differensiert. En sjåfør som sitter stille hele dagen har andre anbefalinger enn en sykepleier som er på beina hele dagen, og et barn på 2 år har andre anbefalinger enn en ungdom på 17 år. For oss voksne og godt voksne gjelder følgende:

  • Minst 150-300 minutter med moderat fysisk aktivitet eller minst 75-150 minutter med fysisk aktivitet med høy intensitet.
  • Styrketrening 2 ganger i uka
  • Balanse- og styrketrening minst 2 ganger i uka for de av oss over 65 år
  • Avbryt stillesitting så ofte som mulig
  • Hvert minutt teller – det er ingen nedre grense for når fysisk aktivitet begynner å gjøre oss godt

I de nye rådene gis det også spesifikke råd knyttet til barn og unge, både når det gjelder fysisk aktivitet og også skjermbruk, noe som kan være nyttig og lærerikt for de av oss som har barn i hus.

Jeg anbefaler deg å lese mer her:https://www.helsedirektoratet.no/…/nye-rad-om-fysisk…

Igjen: Alle monner drar. Ikke la deg avskrekke om du ikke klarer oppfylle anbefalingene pr i dag – la deg heller inspirere! Let etter muligheter i hverdagen til å være bare l i t t mer aktiv, og så litt til, og så litt til… Ikke gi opp – du kommer langt med litt, så bare gjør så godt du kan så kan det hende noen nye rutiner setter seg etter hvert.

Masse lykke til! Og du? Reis deg gjerne opp noen minutter og rusle litt rundt mens du scroller videre.

Alt godt // Grete

12. mai 2022

Vi fjerner bindingstiden!

Ja, du leste riktig – fra og med nå er det ikke lenger 12 måneders innledende bindingstid for nye Inspira BASIS-medlemmer. Vi fjerner hele bindingsperioden, slik at alt du nå trenger å forholde deg til er oppsigelsestiden (som for øvrig fortsatt er 2 måneder fra den 1. i hver måned).

Vi håper at dette bidrar til at terskelen for å melde seg inn nå blir betraktelig lavere, for nå slipper du å binde deg til noe over lengre tid. Koronapandemien har vist oss at uventede ting kan skje, ting som i stor grad kan påvirke hverdagene og livene våre. Når framtida oppleves uviss ønsker man gjerne frihet og fleksibilitet, og det er derfor vi nå fjerner bindingstiden.

Som følge av denne endringen har vi oppdatert betingelsene våre, du kan lese dem i sin helhet her.

Vi håper dette tas godt i mot, og at det fører til at de av dere som for øyeblikket ‘sitter på gjerdet’ nå rett og slett heller bare hopper i det og blir en del av Inspira BASIS-familien. Vi står klare til å ta i mot deg, akkurat som du er – velkommen til oss!

Smilende hilsen fra Aina, Ann Karin, Barbara, Elsa, Grete, Ida, Kirsten, Linda, Ragnhild og Wibeche 🧡

6. mai 2022

Veien videre

Jeg kommer aldri (aaaldri) til å gi meg som gruppetreningsinstruktør. Aldri! Det er det gøyeste, deiligste og beste jeg vet å trene mennesker i ei gruppe, og det kommer jeg til å fortsette med så lenge det er pust i meg. Rest assured, jeg kommer ikke til å forsvinne fra treningssalen!

Men. Som alle dere som følger Inspira vet, så har jeg bala ganske mye med kroppen de siste par årene, og jeg er fortsatt der at verken knær eller skuldre funker. Jeg har i lang tid undervist yogatimer og treningstimer med smerter, og jeg er derfor nødt til å tweake litt på denne rollen min som instruktør på veien videre. For selvfølgelig skal jeg fortsette å jobbe med trening!

I høst begynner jeg på en utdannelse ved Akademiet for personlig trening (AFPT) i Trondheim. Jeg er så heldig at jeg skal få gå gjennom et utdanningsløp det kommende studieåret som vil gi meg tittelen Personlig Trener.

Jeg har valgt et løp der jeg får fordype meg i rehabiliterende trening (noe som alle Inspiras kunder vet at jeg brenner for), så jeg gleder meg helt enormt til å bare lære. Jeg har i alle år hatt som kjepphest at alle kan trene med den riktige tilpasningen og har alltid strukket meg langt for å skreddersy timer og øvelser til de som har behov for til tilpasning. Det blir innmari fint å få enda mer kunnskap om dette emnet, jeg ser veldig fram i mot å komme i gang med studiene.

Hva betyr dette for dere som er medlemmer ved Inspira? Egentlig ingenting. Jeg har jo lenge jobbet redusert, og målet mitt er å fortsette med den stillingsprosenten jeg har nå gjennom hele PT-utdannelsen. Studiet er samlingsbasert, så jeg vil ikke være noe særlig borte fra Inspira.

Målet mitt er å på sikt kunne kjøre så mange gruppetimer som helsa bare tillater, og så fylle opp den resterende arbeidskapasiteten min med å ta i mot kunder en til en for personlig trening. Jeg savner veldig (!) å jobbe full stilling, det har vært tøft for en arbeidsglad gründer å være såpass rolig som jeg har måttet være de siste par årene. Men nå ser jeg fram i mot å etter hvert kunne jobbe med trening og yoga på fulltid igjen – fra juni 2023 håper jeg å være i full sving.

Så: Jeg forsvinner ikke. Jeg blir værende på de timene jeg klarer. Jeg skal bare lære litt, vokse litt, utvikle meg litt. Og teamet mitt vil ta godt vare på dere også gjennom dette året <3

Inspira er babyen min, og dere medlemmer er enormt viktige for meg. Jeg setter pris på hver og en av dere, og håper at dere også tenker at dette grepet vil gagne alle på sikt – ikke bare meg og min kropp, men også alle dere som er en del av Inspira og som etter hvert får tilbake en Grete som er smartere, litt klokere og litt dyktigere.

Wish me luck?

Alt godt // Grete

23. april 2022

Ikke helt på plass

Jeg vet at flere av dere syns det er litt få Grete-timer på timeplanen om dagen, og det har dere helt rett i. Spesielt har det blitt lite pilates i det siste, og det beklager jeg. Årsaken er helt enkelt en kropp som ikke er helt på plass, og mange av timene jeg kjører gjør litt for vondt til at det er greit. Jeg har ei skulder som holder meg våken om natta og et kne som fortsatt ikke er helt bra, så jeg må bare roe litt ned i en periode.

Det som er fantastisk i denne sammenhengen er at i tillegg til at Ann Karin, Aina, Ragnhild, Kirsten og Linda kjører sine timer, så er hele tre (!) nye instruktører på tur inn på timeplanen. Wibeche har dere så vidt møtt, Ida får dere møte nå til uka, og så er det en tredje superdame (som jeg ikke vil røpe navnet på ennå) som forhåpentligvis dukker opp på timeplanen veldig snart.

Så selv om jeg ikke kjører så mange timer så er timeplanen allikevel mer variert, proppfull og nydelig sammensatt enn noen gang. Jeg håper dere medlemmer nyter det i fulle drag! <3

God lørdag til deg og dine!

Alt godt // Grete

6. mars 2022

Oppmøte

Jeg er elendig til å være streng og vifte med pekefingeren, så la meg heller komme med en bønn:

Hvis du har meldt deg på en time, vær så snill og møt opp.

Så enkelt som det.

Det har vært sørgelig mange tilfeller av at folk ikke møter opp på timer de har meldt seg på den siste uka.

Det er svært lett å melde seg av en time, bookingsystemet skal være veldig brukervennlig og greit også når det gjelder kansellering av timer. Hvis du har problemer med å finne avmeldingsknappen, gi meg beskjed så skal jeg hjelpe deg.

Foto Ina Skjefte

Jeg vil gjerne at alle prøver å være solidariske ved å tenke litt på våre med-medlemmer når det gjelder booking og oppmøte. Ingen syns vel det er artig å ikke få plass på en time selv?

Nå har det vært ventelister på noen av de mest populære timene den siste uka, og da er det ekstra trasig at folk ikke møter opp. I kveld var det for eksempel 3 deltakere som ikke møtte opp på Pilates & Stretch. Samtidig sto 2 medlemmer på venteliste. Disse 2 kunne fått plass!

Jeg avslutter med å minne om at varsel om at du har fått plass på en time du har stått på venteliste til kommer som mail. Sjekk spamfilter hvis du ikke ser noen mailer fra Inspira i innboksen. Så krysser du av for “Ikke søppelpost” for å sikre deg at framtidige mailer kommer rett i innboksen.

Håper vi får til dette bedre i tida framover!

Alt godt // Grete