30. desember 2022

Vi legger 2022 bak oss

Mot slutten av et år er det naturlig å kaste et blikk bakover og reflektere over året som har gått, i allefall pleier jeg å gjøre det. Når jeg betrakter 2022 i bakspeilet har det vært et år med mye. Mye aktivitet, mye innhold, mye utvikling, mye følelser.

For å dykke litt inn i det siste punktet så skal jeg jeg være ærlig på at dette året har vært et av de tøffeste for meg personlig. Det har vært en del krøll med helsa, og jeg har opplevd det som tøft å ha såpass vondt såpass lenge. En ting er at det er slitsomt i seg selv å ha smerter eller nedsatt funksjon, men for meg så har det også vært vanskelig å ikke kunne være så mye på Inspira som jeg skulle ønske. Det har vært et stort savn.

Fotokompaniet

Jeg hater å være borte fra jobb, det er virkelig ikke noe jeg gjør frivillig. Som gründer og eier er det innmari vanskelig å holde seg borte fra jobb med mindre man absolutt . Kanskje vil man litt for mye til tider.

Det handler både om at jeg kjenner på et stort ansvar for våre medlemmer og kunder, og ikke minst for Inspiras ansatte. Det handler om bedriftens økonomi, det handler om tilbudet vi klarer å levere, og – ikke minst – det handler om at jeg elsker jobben min! Det å få arbeide med bevegelse, mennesker og helse er det beste jeg vet, og jeg gleder meg til hver eneste arbeidsdag.

Men så er jeg heldigvis ikke alene på Inspira. Teamet teller nå 9 ansatte, og ære være alle disse flotte menneskene som jobber på brygga. De har båret lasset i år, og jeg er dem alle evig takknemlig! De har stilt opp som vikarer, de har kjørt mange flere timer enn de vanligvis skal og de har backet opp og virkelig tatt oppgaven som vertskap på Inspira på en utrolig fin måte. Så selv om jeg har savnet Inspira, så har jeg hele veien vært trygg på at våre medlemmer og kunder har vært i omsorgsfulle, engasjerte og profesjonelle hender i mitt fravær. Det er utrolig fine folk som jobber ved Inspira, det skal være sagt!

Teamet har vokst i år, og vi er nå mer komplett enn noen gang. Instruktørene har ulike styrker og fagfelt, noe som gjør at vi fyller ut hverandre godt. Så har mange av instruktørene i 2022 utviklet seg profesjonelt ved å delta på utdanninger og kurs, noe som gjør at nivået er betraktelig hevet.

Så har jeg vært så heldig å få lov til å utdanne meg som personlig trener i år, og jeg tror ikke jeg kan beskrive den prosessen uten å bruke et par superlativer… Det har rett og slett vært en fantastisk opplevelse, og jeg er enormt takknemlig! Jeg har nå en sertifisering som personlig trener fra Akademiet for personlig trening (AFPT), og jeg er stolt av det!

Vi som er i bransjen vet hvor mye som ligger bak en slik tittel, og jeg er takknemlig for at studiene gikk så bra som de gjorde. Det er et faglig tungt og krevende studie, ikke noe man bare surfer gjennom.

En personlig trener i 2022 er nok noe annet enn det jeg tror mange assosierer med tittelen. Mange tenker kanskje på solariumsbrune tjueåringer som er opptatt av sixpack, proteinshaker og store biceps, og som har festet seg gjennom en halvseriøs PT-utdanning på Bali. Andre tenker kanskje på en nådeløs coach som står og brøler “kom igjen!” til deg mens du peser deg gjennom en øvelse du hater og ikke har forutsetning til å få til. En person som spiser torsk og brokkoli til alle måltider og legger ut bilde av sixpacken sin på Instagram.

Vel… Realiteten er en annen. En PT i dag er først og fremst en fagperson med en solid utdanning som gjør vedkommende i stand til å tilrettelegge for aktivitet til Olga på 88, Petter på 45 og Siri på 13. Uansett om kunden har overvekt og høyt blodtrykk, bare ønsker å føle seg sterkere i hverdagen, er i opptrening etter en korsbåndsskade eller ønsker å satse som idrettsutøver så har vi kompetanse til å hjelpe.

Dagens PT-utdanninger styrker også de myke ferdighetene til en trener, slik at man lærer seg å coache ulike individer på en skreddersydd og god måte, og jeg har kost meg veldig med utdanninga. I 2022 fullførte jeg to moduler hos AFPT, og til våren begynner jeg på en tredje modul som heter Rehab trainer. Jeg gleder meg helt vilt til å dykke inn i rehabiliteringsteori og tilpasning av trening til mennesker med ulike skader eller tilstander. Det blir bra!

Så har Inspira også utviklet seg visuelt i 2022 – vi har fått ny logo!

Den er designet av Cathrine Guldvik, og vi er så fornøyde med den! Den som har fulgt Inspira ei stund ser at den er tuftet på den gamle logoen, men vi syns det var viktig å oppgradere oss visuelt for å synliggjøre en verdi som er viktig for oss – nemlig det med mangfold. Regnbuefargene i disse spirende bladene over teksten representerer mangfold, variasjon, ulikhet. Det symboliserer at hos oss er alle velkomne. Uansett legning, etnisitet, tro eller bakgrunn – vi lever etter hashtaggen #komsomduer på Inspira.

Så var det utrolig gøy å bli intervjuet av magasinet Tara i år! Enn at lille meg i Namsos kan ha noe å si om yoga som noen kan ha lyst til å lese i Norges største kvinnemagasin…. En merkelig tanke. Jeg var lenge litt småflau over å være på trykk (den som kjenner til impostor syndrome skjønner kanskje hva jeg mener), men ble til slutt enig med meg selv om å heller være litt stolt. Og veldig takknemlig.

Til slutt må jeg få med at tilbudet til Inspira har utviklet seg veldig, og i 2022 var vi så heldige å etablere massasje som en av våre tjenester. Vår pilatesinstruktør Barbara er nemlig også utdannet massasjeterapeut, og i sommer gjorde vi om mitt kontor til massasjerom. Det har blitt kjempepopulært! Og det skjønner jeg godt – jeg har selv ligget på benken til Barbara og bare ønsket at tiden skulle stoppe… Hun er svært dyktig og behagelig som massør, og jeg anbefaler deg på det varmeste å unne deg en massasjetime på nyåret. Det gjør så godt for en sliten eller stiv kropp!

Fotokompaniet

Så, alt i alt, det har vært et år med mye utvikling. Både jeg og vi i Team Inspira har vokst, lært og utviklet oss – Inspira har virkelig spiret i nye retninger dette året. Nå er vi klare for 2023! Vi gleder oss til å levere yogamagi og herlige treningsopplevelser, og vi gleder oss på atter flere samtaler, skitprat, klemmer og gode menneskemøter i året som kommer.

Det er jo dere som er en del av Inspira som gjør denne plassen magisk. Takk for det! Og takk for året som har gått <3

Fotokompaniet

Nyttårshilsen fra Grete

14. desember 2022

Justering

Fra 1. januar justeres medlemsprisen ved Inspira 15 kroner opp pr måned.

Ifølge konsumprisindeksen skulle vi ha justert opp prisen betraktelig for å henge med på prisutviklingen i resten av samfunnet (faktisk drøyt det tredobbelte av hva vi nå gjør), men vi velger en nøktern justering og går altså bare fra kr 510 pr måned til kr 525 pr måned.


Alt godt // Grete

26. november 2022

Ellemelledegfortelle

Man kan like eller ikke like sosiale medier, men at det er en viktig del av livene våre – både som privatpersoner, organisasjoner og bedrifter – er det ingen tvil om. Mye av kommunikasjonen vår skjer over disse flatene.

Jeg har siden jeg startet Inspira i 2014 kommunisert med de fine medlemmene våre og verden forøvrig via Facebook og Instagram. Man kan se Inspiras reise gjennom disse åtte årene ved å scrolle seg gjennom disse sidene, og jeg er takknemlig for å ha denne historien lett tilgjengelig, og for muligheten til å kommunisere med dere alle ❤️🧡💛💚💙💜🤍

En gründerkollega av meg fikk helt ufortjent det digitale teppet revet vekk under føttene sine i høst, da Facebook plutselig slettet henne. Hun hadde ikke gjort noe som helst galt, men noen med dårlige intensjoner på den andre siden av kloden la inn skadelig innhold på hennes side, og som respons på det slettet Facebook hennes personlige profil og hennes bedriftsside.

Det kunne vært meg, det kunne vært deg, men denne gangen var det Monika ved Ellemelle som mistet sin Facebook-profil. Etter alle årene forsvant alt med et knips, hele historikken hennes var borte – og det samme var alle følgerne til Ellemelle. Fra over 4000 til 0.

Sånt betyr noe for oss som driver bedrifter.

Monika er i gang med å stable alt på beina igjen (og det kommer hun til å klare), men som gründerkollega vil jeg gjerne bidra med det lille jeg kan bidra med. Så i dag deler jeg link til siden til Ellemelle, og så oppfordrer jeg alle interesserte om å like og følge siden – alt du trenger å gjøre er å trykke på Ellemelle ✨️💯

For oss som sitter som gründere betyr noe så enkelt som et likerklikk, en deling eller en kommentar utrolig mye, det vet jeg alt om selv. Det settes pris på!

Det gjør en forskjell. 

Så takk te dæ 🙏


Alt godt til deg og dine,
Grete

22. november 2022

Ny logo!

Inspiras logo har fått seg en skikkelig oppussing nå i høst, og det er en stor glede å dele den med dere!

Designet er utviklet av Cathrine Guldvik, og vi er så fornøyde! Prosessen med å utarbeide logoen har vært fin og lærerik – dette er et fagfelt Cathrine virkelig er rå på. Både instruktørene og Inspiras støttespillere har fått et ord med i laget, og av alle de flotte forslagene var det altså denne varianten vi landet på.

Bestillingen fra meg til Cathrine var at jeg ønsket at bladene skulle være regnbuefarget, og det er ikke tilfeldig. Det er for å synliggjøre klart og tydelig at hos oss feirer vi mangfoldet – uansett om det gjelder legning, etnisitet, kjønn, alder, bakgrunn eller form – hos oss er alle velkomne. Vi sier #komsomduer og vi mener det!

Så symboliserer også fargene mangfoldet i tilbudet vårt. Vi startet jo som et bittelite yogasenter i januar 2015, men de siste årene har vi utviklet oss til å også kunne tilby personlig trening, bedriftstrening, mange ulike typer gruppetrening og – ikke minst – massasje.

Som gründer er jeg takknemlig for at Inspira har blomstret fra den lille spiren det var i starten, til å bli det det har blitt nå i dag – snart 8 år etter oppstarten. Takk til alle medlemmer, ansatte og støttespillere som har vært en del av reisen så langt; nå går vi for 8 nye år med mangfold, utvikling, treningsglede, yogamagi, velvære, godfølelse, trivsel, mestring og gode samtaler her på Inspira <3

Alt godt // Grete

18. august 2022

Team Inspira

Ah, g j e t t om vi har toppet laget når det gjelder både instruktører og timeplanen denne høsten – vi er sprekkstolte over tilby våre medlemmer en variert og rikholdig timeplan med engasjerte og dyktige instruktører til å lede oss gjennom høstens yoga- og treningsopplevelser.

Team Inspira teller nå ni faste instruktører, i tillegg til at vi fortsatt har et par “ess i ermet” i form av gjesteinstruktører som du vil møte litt nå og litt da. For å ta det systematisk fra A til Å – her ser du høstens instruktørteam:

Aina Tetlien Sellæg
Yin Yoga
Ann Karin Amdal
Styrke | Kettlebells | Puls
Barbara Starska-Wika
Pilates | Massasjeterapi
Grete Lian
Yoga | Styrke | Bedrift | Puls | Mobilitet | Dans | Mammatrening
Ida Marie Hamstad
Puls | Styrke | Dans
Kirsten Roll Steen
Dans
Linda Hinett
Yoga | Lavterskeltrening | Mammatrening | Bedrift
Ragnhild Øien Rygh
Puls | Yin Yoga | Soma Move | Basisball
Wibeche Aune
Lavterskeltrening

Asså… Flott gjeng – syns du ikke? Hver og en av disse har unik kompetanse på sitt felt, og vi gleder oss til å ta i mot deg her på Inspira!

Vil du bli medlem? Følg denne linken: Inspira AS – registrer deg – Momoyoga

Høsttimeplanen lanseres hvert øyeblikk nå; det er bare å glede seg <3