Yoga lønner seg!

mars 12, 2018 Inspira AS

I Norge er ryggplager en av de vanligste årsakene til sykemelding og uførepensjon.

Dette forteller tall fra Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI). Ved muskel- og skjelettsmerter er ofte tilpasset trening og yoga den beste medisinen, og forskning fra National Center for Complementary and Integrative Health viser også at yoga har bedre virkning for voksne med gjentakende kroniske smerter i nedre rygg enn vanlig medisinsk behandling.

All grunn til å holde seg aktiv,

med andre ord

Flere og flere bedrifter ser nå verdien i å gi sine ansatte helsefremmende tiltak som eksempelvis yoga på arbeidsplassen, og det syns vi ved Inspira er klokt! De ansatte er bedriftens viktigste ressurs, så det lønner seg helt enkelt å stelle godt med arbeidsstokken. Ser vi på effektivitet og produktivitet fins det også forskning som peker på at 72% av ansatte bruker tiden mer effektivt på dager med fysisk aktivitet – friske, glade ansatte vises på bunnlinja (University of Bristol).

Ved Inspira har vi solid og god erfaring innen yoga og trening for bedrifter. Noen av våre kunder er:

  • Sykehuset Namsos, operasjonsavdelinga
  • Overhalla Hus
  • Kunstmuseet i Nord-Trøndelag
  • NAV Namsos, kontaktsenteret
  • Overhalla Betongbygg

Noen av disse har vi fast ukentlig avtale med, mens andre bedrifter leier oss for en kortere eller lengre periode eller for en spesiell happening. Oftest reiser vi ut til bedriften, mens andre ganger kommer bedriftene til våre lokaler i Namsos sentrum. Når vi kommer til bedriften har vi med det som trengs av yogamatter og annet aktuelt utstyr.

 

Behovene hos de ulike bedriftene varierer, men ofte handler det om å stelle godt med spesielt rygg, nakke og skuldre, samt roe ned hodet og skjerpe konsentrasjonen ved hjelp av mindfulness og pusteøvelser. Noen bedrifter gjør en hel time yoga på matta, andre gjør 20 minutter på kontorstolen. Øktene skreddersys til hver enkelt bedrifft for å møte de ansattes behov innenfor bedriftens rammer.

 

Noen glimt fra de siste månedene:

Sykehuset Namsos
Nytrente damer fra Namsos Helsehus
Yoga i vakre omgivelser, Kunstmuseet i Nord-Trøndelag
Overhalla Betongbygg

 

Er dette noe din bedrift kunne hatt godt av?

Ta kontakt med Grete på telefon 90 98 93 54 eller mail grete@inspiranamsos.no så legger vi en plan!

 

Alt godt // Grete